Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z perspektywy tego forum to dopiero kontrowersja... Obsada amerykańska, hmmm.. No i to "szukanie kolorowych hybryd". Nie ganie, nie chwale. Sam nie wiem co o tym myśleć.

Opublikowano

No niby masz racje może i będzie fajnie wyglądać ale z malawistyką ma to tyle wspólnego co dworzec kolejowy ( w rozumieniu malawistycznym ). Jedno ani drugie rozwiązanie nie pozwoli obserwować naturalnych zachowań ryb. Osoba tak po pewnym czasie będzie mogła powiedzieć, że miała ryby z Malawi ( lub ryby stworzone z ryb z Malawi ) ale malawistą nie będzie. To tak jakby ktoś miał na podwórku konia a nigdy się na nim nie przejechał :cool:

Opublikowano

To już z malawistyką ma mało wspólnego, raczej już jako ozdoba i minimalizm. Malawistyka wg. mnie to uzyskanie rzadkich ryb, uzyskiwanie i rozprowadzenie młodych, szukanie coraz nowszych i rzadkich gat, stwarzanie biotopowego akwarium itp. :) ale wielosamcowo ozdobne to nie powinno mieć przeciwskazań ;)

Opublikowano

Myślę że obserwowanie naturalnych zachowań ryb jest równie inspirujące. Chłopaki nie płaczą!:-) Warto spróbować jednego i drugiego.

Pozd

Opublikowano

Więc próbuj a jak już się pobawisz w gayparty zacznij bawić się w malawistykę :mrgreen:, szczególnie w tych 2,5 tonach.

Opublikowano

Przełamana jestem. "Gayparty" to nie są moje jedyne ryby. Zaczęłam od zapytania o gatunek rybki, a dyskusja zeszła na zupełnie inny tor. Jeżeli będę potrzebować rad w sprawie obsady, to wtedy o nie zapytam.

Pozd!