CoolPhone Opublikowano 11 Maja 2013 #11 Opublikowano 11 Maja 2013 Z perspektywy tego forum to dopiero kontrowersja... Obsada amerykańska, hmmm.. No i to "szukanie kolorowych hybryd". Nie ganie, nie chwale. Sam nie wiem co o tym myśleć.
harisimi Opublikowano 11 Maja 2013 #12 Opublikowano 11 Maja 2013 No niby masz racje może i będzie fajnie wyglądać ale z malawistyką ma to tyle wspólnego co dworzec kolejowy ( w rozumieniu malawistycznym ). Jedno ani drugie rozwiązanie nie pozwoli obserwować naturalnych zachowań ryb. Osoba tak po pewnym czasie będzie mogła powiedzieć, że miała ryby z Malawi ( lub ryby stworzone z ryb z Malawi ) ale malawistą nie będzie. To tak jakby ktoś miał na podwórku konia a nigdy się na nim nie przejechał
Raffy Opublikowano 11 Maja 2013 #13 Opublikowano 11 Maja 2013 To już z malawistyką ma mało wspólnego, raczej już jako ozdoba i minimalizm. Malawistyka wg. mnie to uzyskanie rzadkich ryb, uzyskiwanie i rozprowadzenie młodych, szukanie coraz nowszych i rzadkich gat, stwarzanie biotopowego akwarium itp. ale wielosamcowo ozdobne to nie powinno mieć przeciwskazań
sorceress Opublikowano 12 Maja 2013 Autor #14 Opublikowano 12 Maja 2013 Myślę że obserwowanie naturalnych zachowań ryb jest równie inspirujące. Chłopaki nie płaczą!:-) Warto spróbować jednego i drugiego. Pozd
harisimi Opublikowano 12 Maja 2013 #15 Opublikowano 12 Maja 2013 Więc próbuj a jak już się pobawisz w gayparty zacznij bawić się w malawistykę , szczególnie w tych 2,5 tonach.
sorceress Opublikowano 12 Maja 2013 Autor #16 Opublikowano 12 Maja 2013 Jestem dziewczynką i wolę chłopców. ;> Mam ich całe akwarium. Pozdrawiam
harisimi Opublikowano 12 Maja 2013 #17 Opublikowano 12 Maja 2013 To zdrowe podejście . Powodzenia ale jak będziesz chciała się przemalawić to czekamy z radami.
sorceress Opublikowano 12 Maja 2013 Autor #18 Opublikowano 12 Maja 2013 Przełamana jestem. "Gayparty" to nie są moje jedyne ryby. Zaczęłam od zapytania o gatunek rybki, a dyskusja zeszła na zupełnie inny tor. Jeżeli będę potrzebować rad w sprawie obsady, to wtedy o nie zapytam. Pozd!
Rekomendowane odpowiedzi