XmusterX Opublikowano 5 Maja 2013 #1 Opublikowano 5 Maja 2013 Witam,w ostatnim poście miałęm problem z tropheusami i zebrami,ale udało mi się ich pozbyć.Dziś chciałem się zapytać ekspertów czy moja obsada w 450 litrowym baniaku jest dobra ,ponieważ wzrost rybek gwałtowie spowolniał ,a więc tak:posiadam 8x red-red ,5x lobardoi,12x calico,7x aulonocara jacobfreibergi,14xNIMBOCHRMIS VENUSTUS . Proszę o odpowiedz
Perez666 Opublikowano 5 Maja 2013 #2 Opublikowano 5 Maja 2013 Na pewno venustusy do wylotu.To nie litraż dla nich. Sztuczne calico też bym usunął. No i pozostaje jacobreibergi, która może mieć nieciekawe życie przy lombardoi. Tak więc musisz zdecydować czy idziesz w aulonowate czy mbunę...
Slawek-meszek Opublikowano 5 Maja 2013 #3 Opublikowano 5 Maja 2013 Witaj 46 szt w takim akwarium to trochę za dużo i to takich rybek. Nimbochromis venustus swoim rozmiarem w ogóle nie pasuje.
XmusterX Opublikowano 5 Maja 2013 Autor #4 Opublikowano 5 Maja 2013 Mam jeszcze jedno pytanie, mój kolega też posiada zbiornik z pyszczakami 360l ok.40 szt ryb takich jak:hongi ,damastosy,rdzawe,calico,afra,travanasy chilumba i pyta się czy ma dobra obsadę.Proszę o odpowiedz. Używaj proszę pełnych łacińskich nazw.
Slawek-meszek Opublikowano 5 Maja 2013 #5 Opublikowano 5 Maja 2013 Hongi , demasony, trawcie to czysto roślinożeryc, rdzawy sobie poradzi a calico to aulonka która jest miesożercą. Czyli ta obsada jest nieprawdidłowa. A po za tym trochę za dużo ryb
Rekomendowane odpowiedzi