maximusgs Opublikowano 25 Kwietnia 2013 #1 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Stelaż wykonany pod szkiełko 160x45x55 z profili 30x30x2mm.Regulacje wykonałem za pomocą wywiercenia otworów i wspawania nakrętki,sama stopka została wykonana przez tokarza podstawa to fi 30 tyle co profil.Ilość stopek 6szt. w miejscach łączenia(spawania)podstawy z górą.Całkowity koszt to 110zł
piotriola Opublikowano 25 Kwietnia 2013 #2 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Konstrukcja porządna, musisz być wysoki do takiego zestawu:D
maximusgs Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor #3 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Wręcz przeciwnie mam 168 Wcześniejszy baniak miałem na szafce 60cm dla tego zdecydowałem się na wyższy.Teraz myślę nad zabudową,doradzicie coś lub poprawicie. Blat - osb 18-22mm na to styropian 10mm Boki - osb 12-15mm Drzwi - system drzwi przesuwnych osb 12-15mm Wszystko oklejone folią samoprzylepną -- Zdecydowałem się na płyty MDF z OSB będzie tylko tył
piotriola Opublikowano 26 Kwietnia 2013 #4 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Stelaż mam podobny, zrezygnowałem z pleców szafki. Miałem problem z odkurzaniem za regałem.
maximusgs Opublikowano 11 Maja 2013 Autor #5 Opublikowano 11 Maja 2013 Płyty MDF zakupione.Czy blat 18mm wystarczy bo jeśli nie to wykorzystam go na plecy i zamówię 22mm?
aarset Opublikowano 11 Maja 2013 #6 Opublikowano 11 Maja 2013 Płyty MDF zakupione.Czy blat 18mm wystarczy Spokojnie wystarczy.
maximusgs Opublikowano 11 Maja 2013 Autor #7 Opublikowano 11 Maja 2013 Dzięki wielkie,w takim razie zabieram się za obijanie,oklejanie itp. w przyszłym tygodniu postaram się foteczki wrzucić jak to wygląda
nabe Opublikowano 11 Maja 2013 #8 Opublikowano 11 Maja 2013 Kawał solidnej roboty, rozmiar akwarium będzie zacny i do tego bardzo niedrogo wyszło. Chociaż obicie tego płytą podwoi koszt. Mam bardzo podobną konstrukcję i widzę,że poszedłeś tą samą drogą, wg mnie błędną - stelaż jest za wysoki! Może śmieszny problem,ale przy takich proporcjach nie widać dobrze ryb z kanapy siedząc naprzeciwko. Gdyby robić to ponownie, polecałbym zdecydowanie mniejszą wysokość·
maximusgs Opublikowano 11 Maja 2013 Autor #9 Opublikowano 11 Maja 2013 Gdyby robić to ponownie, polecałbym zdecydowanie mniejszą wysokość· Zgadzam się w 100% po dodaniu płyt styropianu to wyjdzie około 80cm o jakieś 10-15 cm za wysoko,sugerowałem się wcześniejszą szafką która miała 60 cm i była za niska teraz wiem że popełniłem błąd no ale człowiek całe życie się uczy.O kosztach będę pisał jak wszystko skończe ale za blat,tył,boki i okleine zapłaciłem 146zł zostaje jeszcze płyta na front+system drzwi przesuwnych,myśle że to dodatkowa 100.Wszystkie koszta + wykonanie będzie opisane i udokumentowane fotami
Rekomendowane odpowiedzi