Jump to content

Stelaż 160x45x70

Recommended Posts

Stelaż wykonany pod szkiełko 160x45x55 z profili 30x30x2mm.Regulacje wykonałem za pomocą wywiercenia otworów i wspawania nakrętki,sama stopka została wykonana przez tokarza podstawa to fi 30 tyle co profil.Ilość stopek 6szt. w miejscach łączenia(spawania)podstawy z górą.Całkowity koszt to 110zł;)

post-13666-14695713911548_thumb.jpg

post-13666-14695713912153_thumb.jpg

post-13666-14695713912571_thumb.jpg

Wręcz przeciwnie mam 168 :D Wcześniejszy baniak miałem na szafce 60cm dla tego zdecydowałem się na wyższy.Teraz myślę nad zabudową,doradzicie coś lub poprawicie.

Blat - osb 18-22mm na to styropian 10mm

Boki - osb 12-15mm

Drzwi - system drzwi przesuwnych osb 12-15mm

Wszystko oklejone folią samoprzylepną

--

Zdecydowałem się na płyty MDF z OSB będzie tylko tył

• 2 weeks later...

Kawał solidnej roboty, rozmiar akwarium będzie zacny i do tego bardzo niedrogo wyszło. Chociaż obicie tego płytą podwoi koszt. Mam bardzo podobną konstrukcję i widzę,że poszedłeś tą samą drogą, wg mnie błędną - stelaż jest za wysoki! Może śmieszny problem,ale przy takich proporcjach nie widać dobrze ryb z kanapy siedząc naprzeciwko. Gdyby robić to ponownie, polecałbym zdecydowanie mniejszą wysokość·

Gdyby robić to ponownie, polecałbym zdecydowanie mniejszą wysokość·

Zgadzam się w 100% po dodaniu płyt styropianu to wyjdzie około 80cm o jakieś 10-15 cm za wysoko,sugerowałem się wcześniejszą szafką która miała 60 cm i była za niska teraz wiem że popełniłem błąd no ale człowiek całe życie się uczy.O kosztach będę pisał jak wszystko skończe ale za blat,tył,boki i okleine zapłaciłem 146zł zostaje jeszcze płyta na front+system drzwi przesuwnych,myśle że to dodatkowa 100.Wszystkie koszta + wykonanie będzie opisane i udokumentowane fotami :)