Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po co odlawiasz inkubujace samice? W ogolnym problem z mlodzieza raczej nie istnieje, bo przezywalnosc z 1 miotu to 1-2 osobniki.Chyba ze masz poklady wapienia filipinskiego w baniaku.

P.s zapytaj w sklepie czy wezma to nie portal wrozek:confused:

Opublikowano
handlowy rozmiar to max 4cm

Nie zgadzam sie w handlu mozna nabyc roznej wielkosci (nawet stare 5 letnie osobniki) a min.sprzedawanych ryb zwykle to 3cm chociaz trafialem mniejsze.

Sa tez sklepy rozmnazajace rozne gatunki ktore trzymaja na zapleczu, wiec przyjmowany jest kazdy rozmiar ale ryb chodliwych.

Opublikowano

elzox...przecież to jest oczywista sprawa, sprzedać można i przerośnięte ryby, sam na sklepie mam ponad 20cm rostratusy, a obok są 4cm młode rostratusy...taki przykład. Ale nie o tym mowa. Chodzi o podstawowy rozmiar, jedz na giełdę, hurtownię... zobacz jakiego rozmiaru jest przeważająca ilość tam pysiów. Mniejsze od 4cm są często słabsze, trudniej wytrzymują 'warunki sklepowe' i bardziej padliwe. Rozmiar od 4cm jest bezpieczniejszy, i wg. mnie tylko takiego rozmiaru można sprzedawać BEZPIECZNIE pyszczaki, bo można i mniejsze tylko na co...na karmę? Kolejna sprawa jest taka, że sklepy często mieszają pysie w jednym akwa - 2cm to jeszcze delikatny podrostek, zostałby b. szybko dobity...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.