Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, otóż to mój pierwszy post na tym forum , także proszę o wyrozumiałość:)

Chce założyć zbiornik z pyszczakami, mam stary zbiornik po paletkach 160l.. miałem ich tam tylko 5 bo do takiego zbiornika to wiadomo , że nie da rady bo one potrzebują dużo miejsca. A i tak miały za mało:) zrezygnowałem z nich bo wydawało mi się, że nie miały takich warunków jak potrzebują i oddałem je.

Został mi cały sprzęt po nich , filtr biologiczny filtr wewnetrzny grzałki itp.. i chce się was zapytać co jeszcze do takich ryb potrzebuję , jaka wodę muszą mieć , są łatwe w utrzymaniu? chorują często (oczywiście przy dobrych warunkach, bo o złych nie mówię bo każda ryba przy złych zachoruje..) czy taki zbiornik wystarczy na obsadę wysokości 8 ryb?

Opublikowano

Dokładnie kolego poczytaj FAQ taj jak radzi zdrowy_zab znajdziesz tam wszystkie informacje. Jak miałeś już doświadczenie z akwarystyką to dasz sobie radę z Malawi. Oczywiście jak będziesz stosował się do rad kolegów z forum :D Mam nadzieję, że po przeczytaniu podstaw dokonasz właściwej decyzji.

Pozdrawiam,