Skocz do zawartości

ŚWIETLÓWKA TEMPO Report CREE LED co sadzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sa takie plastikowe nakladki w kształcie litery C, które sie nakłada na końce świetlówki jako dodatkowe zabezpiecznie.

Ja bym to spróbował. Albo poprostu obrócił gniazdo o te ~90 stopni.

Opublikowano

Jedyne co mozna zrobic z tym to tak jak mowisz obrócić o 90 stopni tyle ze wtedy trzeba by sztukowac przewody bo sa dociete na styk.Jutro pójdę do elektrycznego moze cos poradzi.A tak z inne beczki sa świetlowki Sylvania coralstar T8 o dlugosci 150cm ??

--

dsc0025m.JPG

dsc0016fr.jpg

taki efekt koncowy mysle jeszcze o dodaniu Sylvania coralstar chodz nie wiem czy sie zdecyduje bo na tej jednej ledowej zbiornik wyglada kozak :P

Opublikowano

ciezko ci poradzic co z tym zrobic bo nie widac dobrze jak to jest zamontowane. porób troche fotek tych uchwytów/gniazd na swietlówki to moze cos ci podpowiemy...

Swoja drogą strasznie dziwna perspektywa wyszła. wyglada jakby wzmocnienie poprzeczne zamiast byc na srodku było gdzies w 3/4...

Opublikowano
ciezko ci poradzic co z tym zrobic bo nie widac dobrze jak to jest zamontowane. porób troche fotek tych uchwytów/gniazd na swietlówki to moze cos ci podpowiemy...

Swoja drogą strasznie dziwna perspektywa wyszła. wyglada jakby wzmocnienie poprzeczne zamiast byc na srodku było gdzies w 3/4...

Tak widac bo jest narazie tak zamontowana jutro bede cos myslal, jak nic nie wydumam zrobie foty

Opublikowano
Wchodza w te same oprawy co t8,ale stateczniki zostaja?

Zostać mogą, ale i tak są niepotrzebne, tzn nie podłączasz ich. Działa jak żarówka, plus, minus i ma świecić.

Ewentualnie mogę się mylić, wtedy proszę mnie poprawić

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz.

Nie znam sie na elektryce...czy to znaczy ze moge umiescic ja w miejsce standardowo zabudowanych w obudowie t8 i nie musze wyjmowac statecznikow,bo nie beda przeszkadzac...lub czy np moge sam w oprawy bryzgoszczelne na sztywno do 230v podpiac? Pzdr

Opublikowano

Stateczniki sie wyjmuje sa zbedne.Natomiast wiekszym problem sa uchhwyty w ktore wkladasz swietlowke zwykla wkladasz przekrecasz i jest git w ledowej jak tak zroisz swiatlo bedzie w bok :) narazie jestem na etapie kminienia jak przerobic

• Dziękuję 1
Opublikowano
narazie jestem na etapie kminienia jak przerobic

Może iść po bandzie i wywalić standardowe mocowania, dziury po nich zaślepić a świetlówkę zamocować na takiej oprawie:

289_1.jpg

Opublikowano
Może iść po bandzie i wywalić standardowe mocowania, dziury po nich zaślepić a świetlówkę zamocować na takiej oprawie:

289_1.jpg

Mozna tez jak mowisz ale to wersja hardcorowa :) bede mial troche czasu to musze jechac do siedziby Neonica moze cos maja do tuningowania zwyklej oprawy pod ledowa :)