Skocz do zawartości

ŚWIETLÓWKA TEMPO Report CREE LED co sadzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zeby zalozyc ta swietlowke trzeba bylo by albo odzielic ja szyba o tafli wody albo skleic silikonem po dlugosci gdzie jest laczenie.Bo nie jest ona hermetycznie zamknieta jak zwykle swietlowki

Opublikowano

ludzie. ale po co ?

Jak ta woda ma sie dostac przez jakies szparki do środka w takiej ilości aby jakkolwiek zaszkodzić? Dodatkowo w srodku będzie bardzo ciepło wiec będzie parować błyskawicznie.

No chyba, że wieszacie lampy 2cm nad taflą wody...

Opublikowano
No chyba, że wieszacie lampy 2cm nad taflą wody...

No ale choćby było to 2 cm nad wodą to przecież jest to zawsze nad wodą a nie w niej przecież.

Opublikowano
No ale choćby było to 2 cm nad wodą to przecież jest to zawsze nad wodą a nie w niej przecież.

Jasne ale akurat pyszczaki potrafia tak chlapac, że mogły by zdrowo zalać taką świetlówke

Opublikowano

Zakupilem dzis o taka 3000lm najnowsza swietlowka jaka produkuja i powiem ze swieci mega.Sprzedawca mowil ze sporo sprzedaje akwarystą i z tego co mu mowili to lepiej przejechac delikatnie silikonem bezbarwnym,napewno nie zaszkodzi wiec tak uczynilem jak zamontuje zrobie jakies foty jak wyszlo pozdro

http://sklep.neonica.pl/swietlowka-cree-led-t8-150-cm-6000-7000k-bialy-zimny-2300-lm-transparent-duplikat-1.html

Opublikowano

Jakbyś był w stanie zmierzyć temperaturę diód po jakiś 20-30 minutach pracy to by było mega. Najwygodniej termometrem laserowym (pirometr). Bardzo jestem ciekaw jak to się grzeje (bo jak świeci to się domyślam). :-)

Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
chetnie bym zmierzył ale nie posiadam termometru laserowego ;/

to spróbuj czymś innym. pirometr jest o tyle fajny ze jest tani i mierzy błyskawicznie temperature na odległość i to każdego przedmiotu.

bo bedzie olbrzymia roznica pomiedzy radiatorem o temp 30 stopni, radiatorem 55 stopni (nie mówiąc już o wyższych temp).

Opublikowano

Nowe światlo siedzi co do temp. po paru godzinach doslownie nie czuc zadnego ciepla od niej w przeciwienstwie do zwyklej swietlowki.Natomiast jest problem z mocowaniem jej tzn normalna swietlowke wkladasz w oprawki przekrecasz i jest git a w ledowej wkladasz opkrecasz i swieci w bok bede musial pomyslec zeby jakos zmodywfikowac te oprawki ale narazie nie mam pomyslu ;/ moze ktos cos juz rzezbil ?