Skocz do zawartości

ŚWIETLÓWKA TEMPO Report CREE LED co sadzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mozna tez jak mowisz ale to wersja hardcorowa :) bede mial troche czasu to musze jechac do siedziby Neonica moze cos maja do tuningowania zwyklej oprawy pod ledowa :)

Nie wiem jak to jest zbudowane - bo zdjęć nie zamieściłeś - ale na zdrowy rozum to taka przeróbka powinna zająć 10 minut max. I serio to nie rozumiem nad czym w ogóle tak kombinujecie.

Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

To słucham jak przerobic. znasz budowe oprawy srodka. nie przerobisz, jedyne co mozna zrobic to obrócic srodek o 90stopni, ale przy takiej operacij trzeba sztukowac kable bo sa za krotkie.

Opublikowano
To słucham jak przerobic. znasz budowe oprawy srodka. nie przerobisz, jedyne co mozna zrobic to obrócic srodek o 90stopni, ale przy takiej operacij trzeba sztukowac kable bo sa za krotkie.

1) Znaki przestankowe! Nie bede wiecznie poprawiał zdań 8 krotnie (i więcej) złożonych.

2)

znasz budowe oprawy srodka
Kurde nie znam. 2013-04-28 poprosiłem o zdjęcia i nic. Nigdy T8 nie miałem, a t5 miałem zupełnie po swojemu zamontowane.

3) Jesli jest tak jak mowisz i tylko kable mozna przerobic to tez nie jest problem. Na zdrowy rozum kable idace do swietlówki, moga byc ułożone albo prostopadle albo równolegle do osi swietlówki. Jesli równolegle to obrót nie spowoduje ich napięcia. Jesli prostopadle to obrót napnie tylko jeden kabel. Drugi dostanie większy luz.

Czyli każda świetlówka to ciachnięcie i dolutowanie (lub dokrecenie na szybkozłaczkach) 2 kabelków.

Jesli nie mylę się w podstawach swoich wybrażeń (jak to jest zbudowane) to dalej sadze, że przeróbka to 10 minut. W najgorszym wypadku dla kogoś totalnie bez doświadczenia 30 minut...

4) tuz przed wysłaniem wymysliłem jeszcze jeden sposób. Ze zdjecia ogólnego które zamiesciłes wyglada jakby świetlówa świeciła do przodu, a oprawa jest zamontowana na tylniej ścianie. Jesli to prawda to wystarczy zamontować oprawę na "suficie" aby świeciła ładnie w dół. Zakładam że przykręcać lub przyklejac do klapy nie chcesz. Przykręć w takim razie na miejsce oprawy kątownik i będziesz miał płaszczyznę poziomą do zamocowania oprawy bez niszczenia pokrywy.

Opublikowano

To ja się podłączam bo też chcę zakupić LEDy bo rachunki za prąd wzrosły mi o 2 tyle od czasu kiedy akwa stanęło w mieszkaniu. Trafna uwaga z tym mocowaniem i lekko obróconą listwą świetlną. Ja znalazłem jeszcze inne świetlówki http://www.akwarystyczny24.pl/swietlowka-led-t8-120cm-biala-18-22000-k-p-2851.html?osCsid=f52beb85d3e69b78b387b9cf7cbc7306 ciekwawe czy będzie ten sam problem z przekręconymi LEDami...

Możesz zrobić jakieś zdjęcie jak to oświetla akwa. Czy oświetlenie jest równomierne?

Opublikowano
To ja się podłączam bo też chcę zakupić LEDy bo rachunki za prąd wzrosły mi o 2 tyle od czasu kiedy akwa stanęło w mieszkaniu. Trafna uwaga z tym mocowaniem i lekko obróconą listwą świetlną. Ja znalazłem jeszcze inne świetlówki http://www.akwarystyczny24.pl/swietlowka-led-t8-120cm-biala-18-22000-k-p-2851.html?osCsid=f52beb85d3e69b78b387b9cf7cbc7306 ciekwawe czy będzie ten sam problem z przekręconymi LEDami...

Możesz zrobić jakieś zdjęcie jak to oświetla akwa. Czy oświetlenie jest równomierne?

Minusem jest to, ze ledy sa nieznanego pochodzenia. Z żywotnosci (2-3x mniejszej niz powinna byc) wnosze ze to sa ledy no-name. No i jest ponad 50zł droższa. Nie wygląda mi to na zbyt dobry produkt...

• 2 miesiące temu...