lufa555 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor #11 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Mułapka? widziałem takie cudo kiedyś. Na pewno nie chciałbym czegoś tak oryginalnego i fikuśnego w akwarium. Nie wiem ale wydaje mi się, że producenci już podbili rynek i dali na luz po zarobionym pierwszym miliardzie
eljot Opublikowano 16 Kwietnia 2013 #12 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 eljot, ale tak mi się wydaje, że dodanie dziurek na górze gąbki nie pomoże, bo spowoduje tym bardziej osłabienie ciągu spod filtra. Część odchodów zbliża się do filtra sunąc po dnie (lub tuż przy), więc filtr i tak nie podessie ich do gąbki. Jest takie prawdopodobieństwo ale z tego co pamiętam, jak miałem jeszcze głowicę z gąbką to takie rozwiązanie jak opisywałem sprawdzało się lepiej. U mnie jeden z samców miał rewir w okolicach filtra i kilkoma machnięciami ogona podnosił brudy z dna
marek_z_81 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 #13 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Też mam tak zrobione, na dole koszyk a na przedłużce nawiercone otwory. Gąbka zbiera całą swą pow. Niestety trzeba się liczyć z tym, że zawsze będzie coś do pozbierania przy odmulaniu.
lufa555 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor #14 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Na razie zmuszony jestem zostawić tak jak jest. W nowym baniaku będą na pewno narurowce przed kubłem.
Rekomendowane odpowiedzi