kawu2 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 #1 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Witam Panów i Panie(o ile jakieś tu są) Przedstawiam swój zbiornik 240l i czekam na jakieś propozycje,sugestie uwagi itp. Uploaded with ImageShack.us aha filtr zew.to hw303b, obsada: 5saulosi,5maingano,5socolofi (docelowo chce miec 12rybek) Pozdrawiam
czjakub Opublikowano 9 Kwietnia 2013 #2 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Wywal te białe kamulce i wsadź więcej tych czarnych - będzie fajny klimat. Białe nijak pasują do czarnych
harisimi Opublikowano 9 Kwietnia 2013 #3 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Witam. Powiazałeś 2 epoki a więc erę łupkową i erę wielkokamolową . Jeśli Ci sie tak podoba to Twój baniak i Twoje rybska ... półki mają wielkie plusy w przypadku Mbuna ale podejrzewam, że pod względem estetyki możesz zrobić więcej.
Maciej Opublikowano 9 Kwietnia 2013 #4 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Postawiłbym na 1 rodzaj kamieni, w tym wypadku czarny serpentynit Pzdr.
kawu2 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor #5 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Dzieki za uwagi, Co do białych kamieni to zrobiłem te półki w głównej mierze po to by mniejsze rybska miały sie gdzie schowac ewentualnie odpocząć... jakie oświetlenie byście polecali do tego zbiornika ? ? Obecnie mam dwie 30w swietlówki diversa opti natural...
Kriso Opublikowano 9 Kwietnia 2013 #6 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Witaj O szczegóły pytaj w odpowiednich działach. Pozdr.
chlodnica Opublikowano 19 Kwietnia 2013 #8 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 witaj,jak dla mnie to za symetrycznie...
elozox Opublikowano 19 Kwietnia 2013 #9 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Tlo mi sie podoba fajnie by sie komponowalo wlasnie z kamieniem jasnym. Wybierz dolomit a z niego zamiast polek usyp 2 male gruzowiska.
lufa555 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 #10 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Tło też mi się podoba. Coś w sobie ma czego brakuje u mnie, ale może być problem gdy tylna szyba porośnie glonem i niebieski zamieni się w brązową zieloną ścianę. Układ kamieni jak pisali koledzy, zbyt sztucznie to wygląda. Również proponuje ciemniejsze kamienie bo jak te jasne porosną glonem to już ładnie nie będzie.
Rekomendowane odpowiedzi