Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No patrząc na to "busz-malawi" ;) nie dziwię się że masz młodych bez liku. Zmiana wystroju, porządki w obsadzie to i młodych mniej, i problem z NO3 będzie łatwiejszy do opanowania.

-------------

Ciekawi mnie jakie masz ph?

Opublikowano

A brzanki w ramach zmian w obsadzie masz zamiar wyeliminować ;). Na prawdę masz baniak na Malawi a i z młodymi nie musisz mieć problemu. Wszystko zależy od obsady i wystroju. Na razie jednak nie wiem co ci doradzić poza eliminacją ryb z innych biotopów. Saulosi masz, socolofi masz, maingano masz ale co jeszcze i po ile sztuk to nie będę wiedział póki Mi nie powiesz ;)

Opublikowano

Powiem tyle ile wiem sama :P

Brzanek Sumatrzanskich juz nie ma w ogóle. Z poprzedniej obsady zostaly staruchy same: (tylko nie krzyczeć proszę, a jeśli już to pojedynczo :P)

2 x Pielęgnica Mekka

6 x Brzanka rekinia

2 x gurami mozaikowe

1 x zbrojnik niebieski "Włodek"

1 x bocja siatkowana pseudonim "Chester" i 3 bocje wspaniałe

Z pyszczaków:

1 dorosły red red

1 dorosły rdzawy

1 dorosła samica yellow

moje maingano 3 dorosłe, kilka młodych podrostków

no i te bliżej niezidentyfikowane w sporej ilości- albo Saulosi albo Elongatus (musze fotki zrobić)

Uddało mi się oddać Socolofi bo też miałam pojedyncze no ale czekam na wykruszenie tej obsady poprzedniej... :(

W ogóle źle zrobiłam na samym początku- kupiłam od "super hodowcy" "super mix" czyli pojedyncze sztuczki po trochu każdego... i sama nie wiem co mam i co miałam...

Opublikowano

Jedyne co mógłbym ci doradzić to oddać wszelkie ryby z innych biotopów i zawęzić obsadę do 4, góra 5 gatunków. Gatunki te uzupełnić rybami młodymi. Wtedy dopiero bedziesz mieć Malawkę. Na ta chwile to taki nawet nie dworzec kolejowy tylko międzygalaktyczny port kosmiczny ;).

Sprengerae, Saulosi/elongatus, Yellow i maingano w zupełności by ci wystarczyły.

Opublikowano

Eh... próbuje od pół roku :/ u mnie generalnie mało osób ma baniaki, a takich zapaleńców jak ja to już w ogóle :/ gdyby to jeszcze były młode ryby to pewnie by ktoś wziął a tak to nikt nie chce przygarnąć bo kto wie "ile jeszcze pożyją".

Na dodatek właśnie termostat w grzałce padł i filr wewnętrzny. A co tam, niech się dzieje ! :D

Pyszczaki poszły out. .. (czyt. mieszańce...)