Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc ,filtr JBL 900 kupiłem używkę na allegro.Przy próbie uruchomienia,brak możliwości wciśnięcia przycisku "start" coś jest zablokowane.Użycie dużej siły nacisku nic nie pomaga.Proszę o wskazówki jak rozkręcić tą głowicę aby dostać się do mechanizmu pompki startu.

Opublikowano

To nie start tylko pompka :) A tak wogóle to norma w JBLach. Na wyprostowanej ręce naciśnij całym ciężarem ciała - nie ma bata musi się ruszyć.

Opublikowano

Dziękuję za podpowiedź ,ale może źle okkreśliłem stan tego przycisku doszłem do wniosku , że przycisk ten jest zatrzymany w pozycji wciśniętej .Jeggo ruch w dół to 2mm .Żadne siłowe naciski nie pomagają.Przycisk pompki "start" ma nakładaną zaślepkę czarną , pod nią jest śrubka,po wykręceniu jest dostęp do sprężyny która jest OK.Może ktoś podał by mi na jakią. wys. norma ten przycisk wystaje z poziomu obudowy.Dalej więc podtzymuję prośbę jak się do tego dobrać

Opublikowano

W moim wystaje na ok. 1 cm.Filtr uruchomiłem zalewając stopniowo aż węże wypełnily się wodąi filtr zassał jest wymiana wody ,ale pompka ta ręcznanie działa.

Opublikowano

Jbl nie rozkręcałem, ale tetrę tak i była tam gumowa uszczelka - oring. Przypuszczam, że u Ciebie rozwiązanie jest podobne. Możliwe, że oring się zwinął lub przerwał i zablokował przycisk.

Opublikowano

Dziękuję ale czekam na podpowiedz od kogoś co rozkręcił tą górną cześć aby dostać się do tej pompki a nie uszkodzić czegoś .Odkręciłem cztery sruby te w narożnikach górnej pokrywy ale coś trzyma lub jest tylko bardzo mocno spasowane nie chcę podważać te jpokrywy na siłę bo mogę coś urwać.Ta pokrywa jest w częsciach zamiennych oznaczona CP e900 6013200.