Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Proszę o pomoc w wyborze filtra do akwarium malawi 160l

Chodzi mi o cichy filtr gdyż będzie stał w sypialni i chodzi mi o to żeby nie zakłócał snu. Czytałem o eheim jbl tetratex ale nie wiem który wybrać

Dzięki z góry za pomoc

Opublikowano
Witam wszystkich

Proszę o pomoc w wyborze filtra do akwarium malawi 160l

Chodzi mi o cichy filtr gdyż będzie stał w sypialni i chodzi mi o to żeby nie zakłócał snu. Czytałem o eheim jbl tetratex ale nie wiem który wybrać

Dzięki z góry za pomoc

Kolego eheim to prawdziwy mercedes wśród filtrów, jeżeli masz środki to go zakup będziesz zadowolony.

Opublikowano
Wiem że to mercedes ale który wybrać bo jest ich masa

Kolego do twojego akwarium warto zakupić filtr z małym zapasem przepływy (na 99% będziesz chciał założyć za jakiś czas większy zbiornik :D ) wiem to sam po sobie więc możesz sobie rozważyć następujące filtry: http://allegro.pl/eheim-professionel-3-2073-350l-akwarystyczny24-i3102173625.html

lub ewentualnie też bardzo dobry ale trochę tańszy filtr firmy JBL http://allegro.pl/filtr-jbl-e1501-200-700l-mega-cena-gratisy-i3105798470.html

Pozdrawiam,

Opublikowano

Ok macie racje ale u mnie wyznacznikiem jest cisza jeśli chodzi o działanie bo akwarium będzie w sypialni dlatego szukam cichego filtru zewnętrznego i takiego szukam jeżeli macie doświadczenie to proszę o podpowiedź

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś z Was używa w takim akwarium 160l tylko samego filtra wewnętrznego

Proszę o opinie będę trzymał gdzieś koło 15-20 szt. rybek

Jeżeli tak to jaki typ filtra by pasował?

Opublikowano

Myśle, że przy 20 neonkach sam wewnetrzny da radę.

15-20 pyszczaków w 160l? Połowa tego i to najmniejszych saulosi, do tego kubełek (kaskady nie proponuję, bo o ciszę Ci chodzi)