Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym zwrócić uwagę na to co się dzieje w naszej giełdzie. Zauważyłem że na giełdę wchodzą użytkownicy którzy wogóle nic nie mają wspólnego z forum. Domniemam że są to osoby które tylko i wyłącznie zarejestrowali się aby dodać ogłoszenie. Śmiem twierdzić że te osoby nawet handlują rybami na szerszą skale. A My tu chyba nie chcemy handlarzy?

Nie wiem na ile jest to możliwe żeby zastosować jakieś ograniczenia dla takich osób.

Może po napisaniu kilkunastu postów będzie można wstawić ogłoszenie lub coś takiego podobnego.

Pozdrawiam

Opublikowano
odblokowal ja Zarzad obecnej kadencji i niech tak zostanie.

Bo to zrobił zarząd obecnej kadencji, i musi to zostać?

Chyba Sławku nie zrozumiałeś o co mi chodzi,zobacz kto wstawia ogłoszenia.

Z tego co napisałeś to wynika że jesteś za tym.

Na naszej giełdzie będzie niedługo jak na allegro czy giełdzie akwarystycznej. Nie ma ogłoszenia że sprzedam jedną dwie rybki, a są za to następujące: sprzedam kilka gatunków pyszczaków.

Jeżeli jest to stanowisko obecnego Zarządu to niech tak będzie. Bo nic nie jestem w stanie zrobić.

Ale chciałbym aby inni klubowicze wypowiedzieli się w tym temacie.

Opublikowano

znowu szukasz dziury. gdyby gielda funkcjonowala dobrze gdy byla ograniczona, to bysmy jej nie otwierali dla wszystkich. i jestem za tym by byla otwarta. nie rzucajmy klod pod nogi ludziom, bo sami tego nie lubimy. a co nam szkodzi, ze ludzie wstawiaja ogloszenia?

Opublikowano

Ja nie widzę niczego zdrożnego w dodawaniu ogłoszeń przez osoby nie związane z klubem czy handlujące rybami, od tego jest giełda. Dla osób związanych z klubem jest to korzystniejsze, łatwiej mogą sprzedać swoje ryby jak i ew. kupić nowe, bez konieczności korzystania z pośrednika jakim jest np. allegro.

Opublikowano

Pamiętam jakie były za i przeciw odrodzenia się giełdy. Jednym z zarzutów było właśnie coś takiego. Chodziło też żeby ktoś nie napisał że sprzedaje pyszczaki niewiadomego pochodzenia które miał od klubowicza takiego a takiego.

A teraz po krótkim czasie nagle zmiana. Widocznie tak musi być.

Opublikowano

Nie ma żadnej zmiany, po wprowadzeniu nowej galerii każdy zalogowany miał i ma prawo dodawać ogłoszenie. W starej było ograniczenie właśnie z powodu o którym piszesz i giełdy praktycznie nie było, bo ogłoszenia można było policzyć na palcach jednej ręki. Czy ktoś kupi ryby niewiadomego pochodzenia to zależy od niego i czy zrobi to na naszej giełdzie, czy na allegro to IMHO jego sprawa. Kupując od forumowicza też nie możesz mieć pewności pochodzenia tych ryb po za tym że, sprzedaje je zazwyczaj anonimowy forumowicz :).

Opublikowano

Sławku ale giełda martwa zupełnie nie spełniała swojej roli. Wobec powyższego chyba lepiej aby byli tam handlarze niż nikt. Moim zdaniem a zdanie Klubowiczów można poznać na podstawie ankiety.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.