Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zbiornik 150 ltr. malawi jak to malawi, kamienie i piasek jak to sobie leży to kwestia gustu, pewnie mogło by leżeć lepiej :-). Obsada to yellowki i m.e. red red. Przedstawiam bardziej rybki:

Na początku rybki były małe:

IMG_5450a.jpg

IMG_5746_zps1c8771d3.jpg

IMG_5758_zps596e6ebd.jpg

Teraz są większe i ładnie się wybarwiły:

034_zpsd4edbff6.jpg

044_zps6e4359db.jpg

045_zps2dc545b4.jpg

To moje pierwsze malawi, mam nadzieję na większy zbiorniczek i jeszcze ciekawsze rybki. Pozdrawiam.

Opublikowano

Fajne są:) Też zaczynam przygodę ale mam akwa mniejsze i obsada zakończy się na 1+3 saulosi. I wydaje mi się że twój ltraż też jest pod jeden gatunek.

[102] Malawi

Krabarium - 74 l

- 13.05.2012 - pierwsza wylinka

- 05.11.2012 - druga wylinka

- 19.01.2013 – trzecia wylinka

Opublikowano
No trochę mały jest, za to dłuższy - 100 cm, rybek razem do kupy 6 szt.

to w takim razie kolejny błąd :P

6 szt ryb z dwóch gatunków, to raczej nie masz haremów.

No ale jeśli to tymczasowo to może będzie lepiej :)

Opublikowano

No raczej bigamia niż harem. To jest trochę skomplikowane, więc nie będę się wdawał w szczegóły, ale akurat teraz sytuacja jest taka, że albo mam to co mam, albo nie mam nic. Od czerwca planuje zbiornik 240 i wszystko będzie wyglądało poprawnie - mam nadzieję. Dzięki za uwagi, zastosuję się jak tylko będę miał możliwość.

Opublikowano

Postaraj się o większa ilość ryb już teraz bo później uzupełnianie jest bardziej problematyczne. Ryby muszą mieć jednak z czego potworzyć haremy czy grupy. O ile oczywiscie 240ka jest bliżej niż dalej. Jeśli jednak to takie 50 na 50 to ryb nie dokupuj. Bo na pewno ten baniak który masz im nie wystarczy, nawet czasowo. Red redy to spore ryby i mimo ich relatywnej łagodności nie są to gupiki tylko pyszczaki nie dość ze może ci się zdarzyć wariat, to jeszcze mniejszy baniak pobudza agresje. Gdyby z większym baniakiem się nie udało to pozostań przy yellow.