bajron1984 Opublikowano 14 Marca 2013 #1 Opublikowano 14 Marca 2013 Wiem ze u mnie cykl się jeszcze nie zakończył ale myślę czy- i tu mam nadzieje ze mnie nie zlinczujecie ale czy do maingano,saulosi oraz yelow mogę dać jakiś kolorowy gatunek? posiadam po 10sztuk każdego gatunku no i dużo zółtego u mnie bardzo dużo...czy wogóle jest opcja by dać 4 gatunek?? czy to już tłok będzie? Wymiary 150x35x60 w tym 60kg piasku i 30kg skałek.
elozox Opublikowano 14 Marca 2013 #2 Opublikowano 14 Marca 2013 Raczej 4 gatunek odpada strasznie waskie to szklo, jezeli piszesz o kntrascie to jak samce saulosi zaczna sie wybarwiac bedzie nieliczna przewaga zoltego.(pamietaj ze ryby znacznie urosna)
bajron1984 Opublikowano 14 Marca 2013 Autor #3 Opublikowano 14 Marca 2013 .(pamietaj ze ryby znacznie urosna) No to ciągle mi po głowie chodzi.
chlodnica Opublikowano 14 Marca 2013 #4 Opublikowano 14 Marca 2013 ja zamieniłbym Yellow na rdzawe.Ale dopiero po zakończeniu cyklu azotowego.
Bezprym Opublikowano 14 Marca 2013 #5 Opublikowano 14 Marca 2013 Dlatego uważam że nie warto przy 3 gatunkach dobierać dwa tego samego koloru. Jest zbyt monotonne nawet jak rybki pod rosną niewiele zmieni. Po prostu będziesz miał dalej żółto niebiesko. To samo miałbyś przy dwóch gatunkach. Teraz to jak już tak koniecznie chcesz to pozostaje Ci wymienić yellowki lub saulosi na inny gatunek. Ale wiesz twoje rybki ładnie się prezentują więc to jeszcze przemyśl.
bajron1984 Opublikowano 15 Marca 2013 Autor #6 Opublikowano 15 Marca 2013 Raczej nic nie zmienię przyzwyczaiłem się do nich.
Bezprym Opublikowano 15 Marca 2013 #7 Opublikowano 15 Marca 2013 No i tak trzymaj, z czasem może postawisz szerszy baniak lub dłuższy i wtedy dorzucisz jeszcze jakiś 4 gatunek i będzie ok.
Rekomendowane odpowiedzi