Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Światło praktycznie było zgaszone cały czas wiec możliwe ze to jest przyczyną zniknięcia glonów, zapalałem tylko wtedy gdy karmiłem rybki ogólnie podczas kuracji świeciło się możne 4-5h w ciągu trzech dni.

zastanawiam się co zrobić z osadem na kamieniach ? został on po tym leku wyciągnąć go i wyczyścić czy zostawić ?

acf8c1acdc425f79gen.jpg

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Ichtio leczy się dość łatwo,dasz radę. Lek lej do ogólnego wg instrukcji na opakowaniu.Swoją drogą ospa u pyszczaków to już lekka jazda po bandzie, proponuję na przyszłość zmienć sklep.

Sorki, że się wtrącę ale u mnie też pojawiła się ospa i chciałem zapytać czy samo podniesienie temperatury pomoże, czy może kupić jakiś lek i wlewać.Może dziś podnieść tylko temperaturę i poczekać co się będzie działo?? Pozdrawiam

Opublikowano

Nic się nie będzie działo, bo musisz zadziałać kompleksowo żeby zniszczyć kulorzęska we wszystkich stadiach rozwoju. Jest to upierdliwe, ale nie ma innego sposobu. Postępuj wg. zaleceń kuracji tej choroby i zrób to do końca, inaczej nie ma to żadnego sensu.

Opublikowano
Nic się nie będzie działo, bo musisz zadziałać kompleksowo żeby zniszczyć kulorzęska we wszystkich stadiach rozwoju. Jest to upierdliwe, ale nie ma innego sposobu. Postępuj wg. zaleceń kuracji tej choroby i zrób to do końca, inaczej nie ma to żadnego sensu.

Czyli samo podniesienie temperatury do 30 stopni nic nie da bez lekarstwa się nie obędzie??

Opublikowano

Podniosłem temperaturę do 30 kilku paru stopni chodzą non stop 3 grzałki i taka temperatura to chyba maximum jakie grzałki pociągną. I nie wiem za bardzo co robić, czy utrzymywać tą temperaturę kilka dni i czekać czy wkropić lekarstwo zooleka tzw.zieleń.