Piter82 Opublikowano 13 Marca 2013 #1 Opublikowano 13 Marca 2013 Czy ktoś kiedyś stosował cos takiego do oświetenia nocnego? : http://allegro.pl/oswietlenie-akwarium-neon-12led-27cm-zasilacz-reg-i3097145393.html Interesuje mnie kolor niebieski lub UV ale chciałbym to tak ściemnić, żeby widoczna była tylko delikatna poświata a rybcie mogły spokojnie odpoczywać. Do majsterkowania przy DIY nie za bardzo mam czas...
aarset Opublikowano 13 Marca 2013 #2 Opublikowano 13 Marca 2013 Stosuję to do oświetlenia przejściowego. W nocy proponuję to wyłączać, ryby też potrzebują odpoczynku. Można podłączyć do zegara sterującego. Jakość ok. Co do barwy: niebieski lub biały.
Piter82 Opublikowano 13 Marca 2013 Autor #3 Opublikowano 13 Marca 2013 Jak długo masz włączone oświetlenie przejściowe? Włączasz rano i wieczorem czy tylko wieczorem? Ja mam dzienne włączone Power Glo ok 10 godzin i rozumiem, że jeśli zastosuje te LED-y jako oświetlenie przejściowe to mogę skrócić świecenie dziennym do np 8 godzin a wydłużyc przejściowe np po 2 godziny przed i po świeceniu Power-Glo?
aarset Opublikowano 13 Marca 2013 #4 Opublikowano 13 Marca 2013 Jak długo masz włączone oświetlenie przejściowe? Włączasz rano i wieczorem czy tylko wieczorem? Ja mam dzienne włączone Power Glo ok 10 godzin i rozumiem, że jeśli zastosuje te LED-y jako oświetlenie przejściowe to mogę skrócić świecenie dziennym do np 8 godzin a wydłużyc przejściowe np po 2 godziny przed i po świeceniu Power-Glo? Możesz tak zrobić. U siebie mam różnie, zbiorniki stoją w dwóch pomieszczeniach, włączane rano i wieczorem.
Rekomendowane odpowiedzi