Jump to content

Tło zewnętrzne 3d

Recommended Posts

Witam,

Znalazłem takie tło, wygląda ciekawie. Czy ktos z Was ma coś takiego? Faktycznie takie ładne jak jest napisane?

http://www.akwarystyczny24.pl/juwel-...cm-p-4130.html

Obecnie mam strukturalne amazonka, ładne ale zabiera dużo miejsca.

Jeśli chodzi o kolorowe np to podoba mi sie też całe czarne albo niebieskie, czy do malawi będzie dobra np. Czerń?

Wielu forumowiczów ma czarne tła zewn. i efekt jest super.To które ci się podoba z efektem skały też jest fajne.Pomyśl jednak o postawieniu większego zbiornika w takiej np.standardowej 240 miałbyś już większe pole do popisu.

Mam 2 plakaty z tej serii i sa naprawde wysokiej jakości. Jednak wklejenie samego takiego plakatu jest słabiutkim pomysłem - wyglada odpustowo. Dopiero po postawieniu ozdób w akwa (szczegolnie przy tylniej szybie) kiedy plakat widac tylko gdzie niegdzie wyglada bardzo fajnie. Daje wrażenie istnienia trzeciego czy czwartego planu.

Minusem jest, że trzeba czyścic tylnią szybę - czego nigdy wczesniej nie robiłem... :) :)

Kolego ja miałem takie tło i wymieniłem je na plexi włożoną do środka akwarium. Jeżeli chodzi o dobry efekt tego tła musisz obowiązkowo zaopatrzyć w specjalny klej ,,fix,, do jego przyklejenia inaczej nie polecam szkoda kasy.

Pozdrawiam, '

Krzysiek

Kolego ja miałem takie tło i wymieniłem je na plexi włożoną do środka akwarium. Jeżeli chodzi o dobry efekt tego tła musisz obowiązkowo zaopatrzyć w specjalny klej ,,fix,, do jego przyklejenia inaczej nie polecam szkoda kasy.

Pozdrawiam, '

Krzysiek

Nie koniecznie. Wystarczy ze cos bedzie ten plakat dociskac. Ja mam na całej długosci za akwarium styropian izolacyjny. A plakaty sa pomiedzy. Przy czystych szybach wyglada bardzo dobrze.

Kleiłem kiedyś podobne tło w roślinnym, bez żadnego kleju. Smarujesz szybę zwykłym olejem roślinnym, przykładasz tło i wyciskasz pęcherze powietrza jakąś szpatułką/ kartą bank. efekt jest taki jakbyś tło miał wsadzone do środka.