Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Woda ma sie krecic w koło. Kazdy metoda prób i błędów ustawia filtry aby osiągnąć to co chce. Nikt tego za ciebie nie zrobi. Schemat jest ten sam ale każdy u siebie go modyfikuje. Dlaczego? Bo woda w kazdym zbiorniku kreci sie inaczej z powodu dekoracji. Kilka tygodni i jakos ustawisz to. Ale musisz zrobic to sam.

Opublikowano

Kolega ma tak jak ja:p mi półtora miesiąca zajęło ustawienie obiegu wody:D

Ja mam tak ustawione skały zielony kolor to wolna przestrzeń wokół ustawionych skał,a czerwony to ustawione ozdoby,

1-kierunek wylotu wody z biologa

2-kierunek falownika(vp-100 2500L/H) lekko po skosie w dol tak by piasku nie podnosił

3-wlot wody do biologa

4-mechanik (aquael pompa 2000L/H+tuba filtracyjna)na tylnej szybie ustawiony tak by dmuchał wzdłuż niej

nie wiem czy ci to pomorze.

http://zapodaj.net/2acadfe8063cf.jpg.html

Opublikowano

hmm, sie zastanawiam, jaki jest sens tego paintowego rysunku,bo wywnioskowałem, ze masz na dnie kawal płyty/kloca kamiennego :D

Nie da się "zdalnie" komuś podac idealnego ustawienia obiegu wody. Dopiero metodą prób i błędów przez dłuższy okres czasu dochodzi się do zadowalajacych efektów. Można, co najwyzej, wyczytać ogólne wytyczne zapisane na forum w FAQ. Cała reszta to własne obserwacje i próby.

Opublikowano
hmm, sie zastanawiam, jaki jest sens tego paintowego rysunku,bo wywnioskowałem, ze masz na dnie kawal płyty/kloca kamiennego Nie da się "zdalnie" komuś podac idealnego ustawienia obiegu wody. Dopiero metodą prób i błędów przez dłuższy okres czasu dochodzi się do zadowalajacych efektów. Można, co najwyzej, wyczytać ogólne wytyczne zapisane na forum w FAQ. Cała reszta to własne obserwacje i próby.

Taką wypowiedzią to pomogłeś bardzo ale to bardzo. Brawo.

Kolego napisz coś konstruktywnego. A nie tylko narzekaj, że nie to,

że nie tak.

Metoda prób i błędów jest podawana praktycznie w każdym takim poście.

Opublikowano

Gdzie tu widzisz narzekanie? Niby na co? Zdaje się, ze podobnie jak waszek18 napisałem że mozna ustawic obieg metoda prob. Fakt, może przeglądając taptalkiem nie dojrzałem posta waszka (za co przepraszam i prosze moderatora o usunięcie mojego postu), ale Twój atak w moją stronę zdziwił mnie bardzo

Po Twoich wypowiedziach wnioskuję że najlepiej będzie jak ktośz nas przyjechałby do Ciebie i wszystko poustawiał. Każdy z nas to przechodził i sam sobie z tym problemem poradził. Metodą prób i błędów.Także popróbuj Większość z nas ma podobną cyrkulacje jak Ty i nic się nie dzieje. A u Ciebie wiecznie problem jak nie taki to owaki. Zaczynam się zastanawiać gdzie leży problem ale chyba nie w akwarium. Powtórze słowa które juz tu podły. Zlituj się

a to nie jest narzekanie?

Pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.