Darek48 Opublikowano 13 Marca 2013 Autor #51 Opublikowano 13 Marca 2013 2 warianty 1- zostawiam 112 i wpuszczam Saulosi 2+6 i do tego chciałbym haremik coś błękitnego typu Socolofi, Acei, - jest taka opcja ? 2. Kupuje 180l i robię z Yellow i Socolofi bądź Acei, demasoni Generalnie chciałbym mieć w akwarium rybki żółte i niebieskie - tego typu kontrast. Jak to można ułożyć ? Ps. Wiem że socolofi niby za duże ale chodzi mi o kolorek - coś tego typu.
Post_Mortem Opublikowano 13 Marca 2013 #52 Opublikowano 13 Marca 2013 Ten Juwel 180, o którym piszesz na poprzedniej stronie ma 100 cm długości i 40 szerokości więc w takim zbiorniku nie poszalejesz, jeśli chodzi o obsadę. P. acei na pewno odpada, a i dla L. caeruleus oraz P. socolofi takie szkiełko będzie za małe. Ja bym na Twoim miejscu nie kombinował tylko pozostał na razie przy tej 112-tce z układem 1+3 P. saulosi i jeśli zmieniać akwarium to już na coś większego (co najmniej standardową 240-tkę), żeby móc się bawić w dobór obsady pod względem kolorystycznym. Choć paradoksalnie harem P. saulosi i tak będzie wyglądał atrakcyjnie pod względem kolorystycznym ;-)
waszek18 Opublikowano 13 Marca 2013 #53 Opublikowano 13 Marca 2013 No przepraszam, ale ja dłużej nie wytrzymam. Ten człowiek jest niereformowalny. Nie słucha co się do niego mówi i na siłę chcę abyśmy my jeszcze zmienili zdanie. Wyłączam się z dyskusji z tym Panem. Pozdrawiam, tych bardziej cierpliwych.
Bezprym Opublikowano 13 Marca 2013 #54 Opublikowano 13 Marca 2013 1.Do 112 tylko saulosi! 2.Do 180 Saulosi z maingano najlepsza opcja -żółto -niebiesko.Ewentalnie zamiast maingano jeszcze chodzi mi po głowie cynotilapia hara,ale z tym gatunkiem niech bardziej doświadczeni się wypowiedzą.
Post_Mortem Opublikowano 13 Marca 2013 #55 Opublikowano 13 Marca 2013 No przepraszam, ale ja dłużej nie wytrzymam. Ten człowiek jest niereformowalny. Nie słucha co się do niego mówi i na siłę chcę abyśmy my jeszcze zmienili zdanie. Wyłączam się z dyskusji z tym Panem. Pozdrawiam, tych bardziej cierpliwych. Ja aktualnie "jadę" na jakiś lekach barbituranopochodnych, słucham Chrisa Normana & Suzi Quatro więc mam jeszcze duży zapas cierpliwości ;-) również pozdrawiam :-)
Darek48 Opublikowano 14 Marca 2013 Autor #56 Opublikowano 14 Marca 2013 ja lece na trzeźwo ale jak widać daję radę hehe. Dobra nie męczę więcej - faktycznie narazie wpuszcze saulosi ale raczej więcej niż 1+3. Później zobaczymy, jak wykroi się miejsce to zrobimy akwarium jak należy. Dobrej nocki - Papież wybrany -- Biorąc pod uwagę dobro rybek Pyszczki zostały oddane. Nastąpiła pustka...
piotrekwro Opublikowano 14 Marca 2013 #57 Opublikowano 14 Marca 2013 To co nie mieli w slkepie saulosi?
Darek48 Opublikowano 14 Marca 2013 Autor #58 Opublikowano 14 Marca 2013 Nie, a taka kolezanka z forum ma mlode i mowi ze mi da, blisko mieszka. Teraz na tydzien wyjezdzam to niech sie akwarium dociera. 1
pit73 Opublikowano 14 Marca 2013 #59 Opublikowano 14 Marca 2013 Szukaj innych wariantow. Mniejsze niż 200 zbiorniki nadają się do najmniejszych pyszczakow z niewielkim apetytem terytorialnym, np saulosi. Jesli chces się bawić w barwne akwarium, musisz miec 2 x większe szkło... Samce są niebieskie, samice żółte - kolorowo już masz.
nabe Opublikowano 15 Marca 2013 #60 Opublikowano 15 Marca 2013 Sugeruję przemyślenei co tak naprawdę chcesz uzyskać. Jeśli zalezy ci na kolorach to uprzejmie donosżę że saulosi to żółłty i niebieskie samce.W innym przypadki a tej samej wielkości szkła, najwyej zbliżone _kolorystycznie_ dwa gatunki, z którymi zwiążesz się na kilka lat na dobre i na złe. Więc sugeruję przemyślany wybór.
Rekomendowane odpowiedzi