Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam kilka pytan.

3 dni temu zalozylem swoje wymarzone malawi. Mam akwarium 112l 80x40.

Kupilem tlo strukturalne amazonka z robizoo na allegro i mialem problem poniewaz strasznie odstaje od sciany i jest troche krzywe.

Ryby wplywaly gora za tlo bo woda byla wyzej tla... Pozniej nie mogly sie wydostac bo byly siatki po bokach.

Mam filtr aquel midikani i pompe udalo sie schowac za tlem dzieki czemu jej nie widac...

Co sie okazalo takie rozwiazanie chyba nie ma racji bytu poniewaz filtr nie zbiera nieczystosci z przedniej czesci tylko to co jest za tlem, a tlo to jest nawet do 10cm odstajace od tylnej sciany akwarium.....

Teraz postanowilem rozebrac to i od nowa zrobic. Dosypalem piasku i w sumie mam ok 18 kg przez co tlo bedzie wyzej i ryby nie powinne juz przeplywac gora. Pompe filtra postaram sie umiescic z przodu choc na tle bedzie ciezko bo strasznie odstaje...

Teraz woda po dosypaniu piachu zrobila sie strasznie metna (kwarc dolomitowy)plukalem kilka razy. Filtry jednak juz troche oczyscily. Pyszczaki zostaly w duzym akwarium ale dzis przygotowalem im rezerwe 26l i chyba je odlowie zeby od nowa urzadzic akwarium. Mam ich 20 sztuk.

Ps. Znajomy mowil mi zeby uzywac nitrate minus i easy balance ale inni mowili znowu ze nie wolno do pyszczakow zadnej chemii....

Prosze o porady.

Pozdrawiam i z gory dziekuje

Opublikowano

Jeśli chcesz by ktoś ci odpowiedział, popraw treść uwzględniając polskie znaki.Temat zamykam, gdy będziesz chciał poprawić, zgłoś się do któregoś z modów na PW o odblokowanie tematu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.