Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio jestem zmuszony do rezygnacji z żywienia swoich ryb mrożonką ( brak miejsca w zamrażalniku ;( ). Nie jestem jednak zwolennikiem takiego rozwiązania. Postanowiłem więc ustalić kto z was karmi swoich podopiecznych mrożonkami, kto tylko suchymi no i jak się na to zapatruje. Proszę o odpowiedzi i odznaczenie odpowiedniej opcji ankiecie. Z góry dziękuje za udział.

Opublikowano

Daję swoim podopiecznym 1 lub 2 razy w tyg. na przemian: artemia, wodzień i kryl.

Suchy pokarm po prostu jedzą, ale jak dam im mrożonkę to mało z akwa nie powyskakują, wcinają aż im się "płetwy trzęsą":p

Opublikowano

Ja co 3 dzień jako drugie karmienie w ciągu dnia podaję swoim rybom wodzienia, kryl, solowca i malawi mix, uważam że mrożony pokarm jest również wartościowy a to także urozmaicenie do pokarmu suchego.

Opublikowano

Ja karmie 3 do 4 razy w tygodniu.

Mrożonki to : małże, serca małż, stynka, krewetki, gammarus, czasami kryl.

U mnie to podstawa na równi z suchymi, ale to norma przy drapieżnikach ;)

Opublikowano

Raz do dwóch razy w tygodniu karmię tylko mrożonką: artemia, solowiec, kryl. Artemię staram się jednak podawać jako żywy pokarm, ale jak nie mam to w zamrażarniku czeka zamrożona partia.

Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Od czasu reaktywacji akwarium w ubiegłym roku, nie karmię ryb mrożonkami w ogóle. Może trochę przesadzam, ale po prostu mam obawy, żeby jakiś "śmieci" nie wrzucać do akwarium wraz z mrożonym pokarmem. Jako zamiennika pokarmu mrożonego używam NF Supreme Artemia.

PS. Niestety nie wypełnię ankiety, gdyż nie mogę znaleźć opcji, która by odpowiadała mojemu przypadkowi ;-)

Opublikowano

U mnie ryby dostają mrożonki 5 razy w tygodniu raz dziennie, głównie czarną larwę komara lub drobnego kryla, i 1-2 razy w tygodniu woreczek żywego wodzienia (dostępny cały rok). Mam ten komfort że u mnie w mieście jest dwóch producentów takiego pokarmu, wiec prawdopodobieństwo "nieświeżości" jest znacznie mniejsze.