Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio jestem zmuszony do rezygnacji z żywienia swoich ryb mrożonką ( brak miejsca w zamrażalniku ;( ). Nie jestem jednak zwolennikiem takiego rozwiązania. Postanowiłem więc ustalić kto z was karmi swoich podopiecznych mrożonkami, kto tylko suchymi no i jak się na to zapatruje. Proszę o odpowiedzi i odznaczenie odpowiedniej opcji ankiecie. Z góry dziękuje za udział.

Opublikowano

Daję swoim podopiecznym 1 lub 2 razy w tyg. na przemian: artemia, wodzień i kryl.

Suchy pokarm po prostu jedzą, ale jak dam im mrożonkę to mało z akwa nie powyskakują, wcinają aż im się "płetwy trzęsą":p

Opublikowano

Ja co 3 dzień jako drugie karmienie w ciągu dnia podaję swoim rybom wodzienia, kryl, solowca i malawi mix, uważam że mrożony pokarm jest również wartościowy a to także urozmaicenie do pokarmu suchego.

Opublikowano

Ja karmie 3 do 4 razy w tygodniu.

Mrożonki to : małże, serca małż, stynka, krewetki, gammarus, czasami kryl.

U mnie to podstawa na równi z suchymi, ale to norma przy drapieżnikach ;)

Opublikowano

Raz do dwóch razy w tygodniu karmię tylko mrożonką: artemia, solowiec, kryl. Artemię staram się jednak podawać jako żywy pokarm, ale jak nie mam to w zamrażarniku czeka zamrożona partia.


Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Od czasu reaktywacji akwarium w ubiegłym roku, nie karmię ryb mrożonkami w ogóle. Może trochę przesadzam, ale po prostu mam obawy, żeby jakiś "śmieci" nie wrzucać do akwarium wraz z mrożonym pokarmem. Jako zamiennika pokarmu mrożonego używam NF Supreme Artemia.


PS. Niestety nie wypełnię ankiety, gdyż nie mogę znaleźć opcji, która by odpowiadała mojemu przypadkowi ;-)

Opublikowano

Myślę, ze 7-ka jest najbardziej zbliżoną i odda to czego chciałbym się dowiedzieć. Za mało opcji ;)

Opublikowano

U mnie ryby dostają mrożonki 5 razy w tygodniu raz dziennie, głównie czarną larwę komara lub drobnego kryla, i 1-2 razy w tygodniu woreczek żywego wodzienia (dostępny cały rok). Mam ten komfort że u mnie w mieście jest dwóch producentów takiego pokarmu, wiec prawdopodobieństwo "nieświeżości" jest znacznie mniejsze.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.