Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taki mam plan ale... Czas to jedno. Drugie musze znaleść gdzieś materiały na odlewy. :/ Brakuje mi też takiegoś artysty który mi zaprojektuje coś ciekawego... A ja dalej bede kompletował aranżacje w danym kierunku...

Btw moze ktoś jest zainteresowanym zrobieniem mu za freko odlewu w zamian za przesłanie kamulca ?

Opublikowano

Mam dwa wiadra kamulców w piwnicy z poprzedniego akwa tylko jak miałbym Ci to wysłać? Chyba chodziło Ci Yaro o formę za odlew?

--

Ważne! nie rozrabiac w sztywnym pojemniku
ja do takich prac stosuję stara piłkę gumową przeciętą na pół, pewnie można kupić nową za 10PLN albo mniej i też ciach, ciach na pół.
Opublikowano
Mam dwa wiadra kamulców w piwnicy z poprzedniego akwa tylko jak miałbym Ci to wysłać? .

Poczta, kurier, gołąb pocztowy :) To chyba nie ma wielkiego znaczenia. :)

Chyba chodziło Ci Yaro o formę za odlew?.

Nie, nie chodziło mi o wysyłanie formy w zamian za kamulec :) Forma kosztuje minimum 50zł (jesli ma być dostatecznie sztywna i mocna, a kamień jest dość mały) więc takich darowizn nie przewiduje - już bardziej by mi sie opłacało pojechać do Żukowa do składu kamienia z wywrotką :)

Za kamulec mogę komuś za free zrobić odlew (może dwa).

ja do takich prac stosuję stara piłkę gumową przeciętą na pół, pewnie można kupić nową za 10PLN albo mniej i też ciach, ciach na pół.

Bardzo fajny pomysł. Dziekuje.

Opublikowano
Poczta, kurier, gołąb pocztowy
No to wrzucę do Wisły, patrz za 4 dni czy płyną :) hehe, kurde ja mam duże kamienie no i masa (waga) muszę zobaczyć ile za taką przesyłkę. Poniżej kamienie.

Wymiary tej maty na której leżą kamienie to 88x60, akwarium to co widać to 90x40 (100x50 zbiornik za ścianą)

post-12700-14695713723876_thumb.jpg

post-12700-1469571372427_thumb.jpg

Opublikowano

Z pierwszego zdjęcia (z rybami) pierwszy i ostatni wygląda fajnie. A z drugiego 2 w prawym górnym rogu. Swoja droga na tej macie wszystkie kamyki wyglądają na maleństwa :) Ale z podanych wymiarów maty wynika, że to są spore kamulce.. Takie po ~25-30 cm, zgadza się?

Opublikowano

Tak, dobre Ci wyszły wymiary, ten z maty podłużny był ciężki do ustawienia, na pionowo za masywny i niestabilny, na leżąco za dużo mi zajmował w 200l ale jako moduł to świetny z jaskinią.

Opublikowano

Myślałem żeby Ci wysłać te kamyki jak koszt będzie rozsądny bo i tak leżą w piwnicy, a są fajne ze względu na wielkość i możliwości ustawienia.

Do Gdańska na razie się nie wybieram, chociaż mam w planach wybrzeże.