Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tam chyba ma być falownik to lepiej niech nie wpływają ;)

Dokładnie :)

Z fantazją i wielkim talentem żeś to poczynił - szacun!

Moje nie jest tak ładne, ale też imituje inną skałę, wrzucę mały przeciek z mojego pola bitwy, na całą fotorelację zapraszam do mojego tematu o Czarnej Perle 2.

Tak wygląda fragment tła w miejscu połączenia modułów.

Pomiędzy modułami jest sylikon a przerwa jest maźnięta akrylem w spraju.

Dzięki Rafał

Dobra robota z Twoim tłem, gratulacje.

Ja poszedłem w odlewy, po pierwsze z powodu chęci robienia nawisów skalnych.

A po drugie przekonałem się że bardzo trudno jest oddać naturalne skały (jakikolwiek typ), rzeźbiąc. Przekonałem się o tym jak próbowałem zrobić kontrolnie fragment modułu na szmatkach kuchennych. Żeby uzyskać efekt spękanej skały tak jak to zrobił Barcid trzeba mieć sporo zdolności artystycznych. Mnie się nie udało.

Z odlewami mam wreszcie fakturę skały, ale roboty przy tym miałem w cholerę.

Myślę że teraz dopiero mam jako taką wprawę ;)

Moduł po lakierowaniu, jak przewidywałem, jest dużo sztywniejszy co mnie bardzo cieszy ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Obserwuje ten temat od dłuższego czasu.

Sam mam zamiar zrobić tego typu moduły. Więc zacząłem szukać jakiegoś rozwiązania. Najtańszy koszt chyba przedstawiła suricade. Ja poszperałem troszkę i znalazłem crazyplastic. Może i to nie jest najtańszy sposób ale można do tego dokupić barwnik i malowanie z głowy. Wklejam link z filmikiem na jakiej zasadzie to działa oraz stronkę gdzie można to zamówić. Własnie tam są również barwniki i jest opisane jak się je stosuje. ( Nie robię nikomu reklamy, to jest przykładowa stronka gdzie można to kupić )

http://www.granulki.pl/

Jeżeli ktoś już wcześniej udostępnił to czy tez wspomniał o tym to najwyraźniej gdzieś mi umknęło i przepraszam ;)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Myślałem żeby zrobić z tego moduł ale jak widać odpada ta opcja. Dzięki za info :)

Pozostanie więc twoja metoda i już dzisiaj zacznę coś działać bo na chorobowym człowiek jest to ma czas żeby kreatywnie spędzić czas.

Pozdrawiam.

• 5 miesięcy temu...
  • 3 lata później...
Opublikowano
Czy takie moduły można zrobić do akwarium.z woda słodka ? Czy zmieniona parametry?
...a na jakim forum jesteś? u nas tylko słodka woda.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
14 minut temu, Bartek_De napisał:

...a na jakim forum jesteś?emoji6.png u nas tylko słodka woda.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Pomyliłem, myślałem że Malawi to słona woda 🤭, chodzi mi o to że chciałbym takie skałki w zwykłym zbiorniku z Danio gupikami itp, więc pewniento inne pH niż w Malawi i tu moje pytanie czyte skalki nie.podnasza parametrów