Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak udusiła nie rozumiem bo w akwarium mam 1 mały filtr aquael mini specjalnie do napowietrzania ?

--

Czy stosowaliście do akwarium magnaim potasu ?

Opublikowano

Wysoki poziom Nh3/4 oraz NO2 powoduje zatrucie oraz problemy ze skrzelami (tutaj akurat NH3/4). Skoro skrzela pracują źle, są przekrwione, to znaczy, że ryba źle oddycha. Skoro źle oddycha to jest niedotleniona. Niedotlenienie doprowadza do uduszenia, co skutkuje śmiercią ryby.

Zanim akwarium założymy, trzeba poczytać na ten temat. Zanim wpuścimy ryby, musimy mieć pewność, że parametry wody są poprawne.

Cały czas kolega prosił Cie o podanie parametru NH3. Ja tego wyniku nie zauważyłem.

Masz nauczę na przyszłość. W każdym dziale trzeba podać wymagane dane, które podane są w FAQ. W przypadku chorób, bez parametrów NO2, NO3, NH3/4

bez wielkości zbiornika oraz pokarmu który podajesz, NIKT nie jest w stanie Ci pomóc, bo "wróżką" nikt tutaj (niestety) nie jest.

P.S. magnaim potasu??? Nie wiem co to jest. Nie ma takiego związku chemicznego.

Pozdrawiam

Opublikowano

Sorrki Kolego ale najpierw poczytaj to co ci poleciłem, po twoich pytaniach wnioskuje że, chyba tam nawet nie zajrzałeś i takie pojęcie jak "cykl azotowy" jest ci obce.

Temat zamykam zapraszam do lektury, i zakładania tematów z konkretnymi pytaniami w odpowiednich działach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.