ctx8096 Opublikowano 13 Lutego 2013 #1 Opublikowano 13 Lutego 2013 Witam. Miesiąc temu zakupiłem nowy zbiornik Juwel Rio 300, razem z obsadą która wygląda tak: 4x Labidochromis caeruleus 3x Pseudotropheus elongatus 4x Maylandia estherae 4 Pseudotropheus saulosi 1x Nimbochromis livingstonii 4x Aulonocara Albino 1x Nimbochromis venustus Już w wątku powitalnym dowiedziałem się, że czeka mnie przetasowanie w rybkach. Napiszę tylko, że podane rybki mieszkały ponad 2 lata ze sobą u poprzedniego właściciela i nie było z nimi żadnych problemów. Ja jak na razie również nie zauważam jakiejś dużej agresji wśród ryb, ale podobno nie są odpowiednio dobrane. Więc proszę o wszelkie porady na temat tej obsady
don_kamilo Opublikowano 13 Lutego 2013 #2 Opublikowano 13 Lutego 2013 Labidochromis caeruleus Pseudotropheus elongatus Pseudotropheus saulosi
Perez666 Opublikowano 13 Lutego 2013 #3 Opublikowano 13 Lutego 2013 W tym zbiorniku możesz hodować do trzech gatunków. Z tych które posiadasz to zostawiłbym : saulosi, caeruleus i elongatus(jaki konkretnie?) Reszta za duża.
harisimi Opublikowano 14 Lutego 2013 #4 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgodnie z sugestiami przedmówców pozostaw te trzy gatunki Mbuna uzupełniając je do odpowiednich grup haremowych. Czy wiesz jakiej płci są ryby ?
Rekomendowane odpowiedzi