Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam troszke chyba niecodzienna sytuacje, a wiec tak redukuje obsade wiec rybki plywaja w dwoch dodatkowych akwariach. Ob Aulonke – samiczke umiescilem w nowym akwa(byla zaagresywna co do pozostalej obsady w glownym akwa) i z racji tego ,ze nie mialem piasku wrzocilem male kamyki jako podloze. Kolejnego dnia zauwazylem ze woda sie pieni w miejscu gdzie deszczowina z filtra spada, poczytalem troche o tym i bylo pare mozliwosci…(Ja stawialem, na kamyki). Postanowilem zrobic restart zbiornika i uzyc wode z dwoch akwarii funkcjonujacych… z racji tego,ze spieszylo mi sie do pracy postanowilem zrobic to wieczorem jak wroce. Wczesniej widzialem ,ze rybka przenosi sobie kamyczki z jednej strony akwa.

Wieczorem jak wrocilem, zastalem rybke z pyskiem spuchnietym i ewidentnie tam trzyma cos – kamyki lub jaja ?! Wlasnie i tu pojawia sie problem, bo rybka jest sama w akwa i byla tam z 4 dni, po 4 dniach ma pyszczek caly opuchniety i trzyma tam cos. Czy jest mozliwe ,ze rybka wziela do pyska kamyki i trzyma je tam 2 dzien ? Czy to tez objawa jakiejs choroby? Tu mozna zobaczyc to dokladnie :

[ame]

[/ame]

Pozdrawiam

p.s. Sorki ,ze bez polskich znakow sa moje posty,ale mieszkam zzagranica i zazwyczaj korzystam z forum w czasie pracy, tutaj nie mam mozliwosci zainstalowania polskiego jezyka…

Opublikowano

Inkubuje :)

Gdyby miała kamienie w pysku, to nie "memłała" by ich tak w pysku. Poza tym w pysku trzymać coś może kilka minut i koniec, ale nie dwa dni. Więc gratulacje.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Dziekuje wszystkim za pomoc, juz sie przestraszylem ,ze bidulka chora. Jak eljot12 napisal, raczej z ikry nic nie bedzie bo od 4 dni sama jest :) Male juz miala wczesniej wiec poprostu musialem ja wyciagnac z akwa w nieodpowiednim momencie. Dzieki jeszcze raz , bede spal spokojnie :)

Pozdrawiam