Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślałem nad tym żeby wstawić właśnie jeszcze kilka mini ledów żeby w nocy lekka poświata była, piaseczkiem się nie przejmuję jak wpuszczę pyski to i tak zrobią dekoracje po swojemu :)

Filtr wewnętrzny owszem jest cichy ale nie niesłyszalny a niech rybki maja troszkę spokoju na noc :) w tym czasie kubełek sobie poradzi :)

Opublikowano

głupie myślenie, mniej produkują byś się zdziwił ile potrafi shitu zalegać jak mechanik wyłączony, ja tak kiedyś robiłem i nie był to dobry pomysł, mechanik tak jak i kubeł powinien chodzić 24h/ dobę:-)))

Opublikowano
Po to żeby było ciszej, w nocy ryby tyle nie produkują co w dzień, żeby zrobić im efekt pływów, żeby zaoszczędzić prąd etc. jak miałem wewnątrz to też wyłączałem.
No to teraz biedne ryby nie mają efektu pływów, a i prądzie też nie zaoszczędzisz:(

Po to są filtry, żeby pracowały na okrągło.

Opublikowano

Po tym co napisał "aarset" i firefighter1 widzę że mamy dwie sprzeczne opinie na temat "efektu pływów" to jak w końcu jest ? ( mi nie zależy na zużyciu prądu)

Mój Baniak stoi przy łóżku więc nie pożądane są dodatkowe hałasy, nie wiem jak w naturze ale w nocy chyba woda zawsze spokojniejsza jest może będzie to jakieś małe odzwierciedlenie warunków naturalnych a jeżeli będzie kupska przybywać to chyba kupię drugi kubełek ;) sprawdzę ewentualnie jak spisuję się mój nowy odmulacz na baterie :)

UPS

Ja do swojego sprzętu podpiąłem UPS (zasilacz awaryjny) na wypadek braku prądu żeby filtry i bąbelki działały trzyma cały sprzęt bez grzałki oczywiście (jej nie wolno podpinać pod UPS) około 5-6 godzin, każdemu polecam takie rozwiązanie w razie braku prądu pyski będą zabezpieczone.

Opublikowano
Żeby zniwelować hałas to lepiej wyłącz bąbelki a nie filtr bo one pewnie są głośniejsze.

Bąbelki mam ustawione tak, że w nocy działa tylko jedna pompka na min, więc ich nie słychać.

Opublikowano
Każdy może robić jak chce, to jego sprawa :) ale bez sensu się bawić w takie pierdoły... włączanie i wyłączanie...

Niczego sam nie tykam wszystko dzieje się automatycznie :)