Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, FAQ przeczytałam, więc nie odsyłajcie mnie tam, proszę, mam kilka różnych źródeł i nie mam pojęcia co lepsze aby utrzymać dobre parametry?

Słyszałam, że krążki ceramiczne sa rewelacyjne, żeby powsadzać do filtrów,poźniej znów, że żwirek amonowy, żeby był pomieszany z normalnym i traktowany jako normalne podłoże,a może są jakieś krople dobre do kupienia?

Co polecacie?

Jeśli chodzi o jakies krople to prosze o konkretne nazwy, niebawem będziemy z mężem kolejny baniak zakładać , jakąś 300 więc się przyda

Opublikowano
Jeśli chodzi o jakies krople to prosze o konkretne nazwy, niebawem będziemy z mężem kolejny baniak zakładać , jakąś 300 więc się przyda
jeśli chodzi Ci o start akwarium to Prodibio Biodigest, a jak masz już inne w domu to przy podmianie wodę zlewaną wlej do nowego baniaka. Ja na dno do buforowania parametrów mam żwir koralowy 0,5mm. Mam stałe parametry,w filtrze ceramika do wstępnej filtracji i JBL micromec bilogia. Kwestia też jaką wodę masz w kranie, na ile musisz ją "dostosować".

A tu masz ostatni z tematów o wypełnieniu biologa:

http://forum.klub-malawi.pl/wypelnic-wkladami-filtr-hw-302-t20362.html

Ze względu że pytania są tylko pośrednio związane z wodą, przenoszę temat do podstaw.