XmusterX Opublikowano 29 Stycznia 2013 #1 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Witam,w dzisiejszym poście chciał bym opowiedzieć o problemie związanym z moją obsadą.Przez pewny czas zauważyłem problem w moim zbiorniku ,rybki nie chcą rosnąć ,karmie wyłącznie karmą tropicala ,spiruliną . Ostatnio gdzieś przeczytałem ,że może być to wina dobranych przeze mnie gatunków pielęgnic, posiadam kilka gatunków takich jak: 10x maingano, 4x aulonocara jacobfreibergi , 5x calico, 6x pielegnice red point ,10x red red , 14x tropheus, 7x lombardzie.Proszę o doradzenie których rybek ewentualnie miał bym się pozbyć.Zbiornik założyłem ok 8 miesiecy temu a ryby nie mają nawet 8 cm czuję jakby proces wzrostu się zatrzymał .Proszę o szybką odpowiedz .
don_kamilo Opublikowano 29 Stycznia 2013 #2 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Na początek zacznijmy od tego jak duży masz zbiornik, bo ryb to masz sporo. Karmisz tylko jednym pokarmem a to błąd, powinieneś bardziej urozmaicić dietę w pokarmy innych firm 1
Damian87 Opublikowano 29 Stycznia 2013 #3 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Podaj litraz,tak jak kolega napisal 1 pokarm i to dosc lipny Druga sprawa masz zupe rybna ze az sie glodny zrobilem:p napewno zebry i tropheusy do oddania 1
XmusterX Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor #4 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Czyli mam wprowadzić nowy pokarm ,a jeszcze ja zauważyłem ,że moje maingano gania inne ryby ,czy to też może być przyczyna problemu?,a mam 450 l
eljot Opublikowano 29 Stycznia 2013 #5 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Masz misz masz roślinożerne z mięsożernymi tanganika z malawii. Wybierz jeden główny gatunek który musi zostać, wtedy coś się doradzi. 1
XmusterX Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor #6 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Możesz mi doradzić które ryby mam zostawić ,a których się pozbyć
eljot Opublikowano 29 Stycznia 2013 #7 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Wybierz jeden główny gatunek który musi zostać, wtedy coś się doradzi. 1
XmusterX Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor #8 Opublikowano 29 Stycznia 2013 tropheusy bardzo mi sie podobaja ale bede musiał sie ich pozbyć -- napewno chciał bym zostawić pielegnice red point ,aulonocary calico ,jacobfreibergi i red red
Damian87 Opublikowano 29 Stycznia 2013 #9 Opublikowano 29 Stycznia 2013 napisalem Ci juz ze zebry tez musisz oddac jak chcesz malawi 1
XmusterX Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor #10 Opublikowano 29 Stycznia 2013 a jak był zostawił aulonocary ,red poit ,red red ,tropheusy to było by dobrze i jeszcze doradzisz mi jaki pokarm moge jeszcze zastosować?
Rekomendowane odpowiedzi