Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,w dzisiejszym poście chciał bym opowiedzieć o problemie związanym z moją obsadą.Przez pewny czas zauważyłem problem w moim zbiorniku ,rybki nie chcą rosnąć ,karmie wyłącznie karmą tropicala ,spiruliną . Ostatnio gdzieś przeczytałem ,że może być to wina dobranych przeze mnie gatunków pielęgnic, posiadam kilka gatunków takich jak: 10x maingano, 4x aulonocara jacobfreibergi , 5x calico, 6x pielegnice red point ,10x red red , 14x tropheus, 7x lombardzie.Proszę o doradzenie których rybek ewentualnie miał bym się pozbyć.Zbiornik założyłem ok 8 miesiecy temu a ryby nie mają nawet 8 cm czuję jakby proces wzrostu się zatrzymał .Proszę o szybką odpowiedz .;)

Opublikowano

Na początek zacznijmy od tego jak duży masz zbiornik, bo ryb to masz sporo. Karmisz tylko jednym pokarmem a to błąd, powinieneś bardziej urozmaicić dietę w pokarmy innych firm

• Dziękuję 1
Opublikowano

Podaj litraz,tak jak kolega napisal 1 pokarm i to dosc lipny

Druga sprawa masz zupe rybna ze az sie glodny zrobilem:p

napewno zebry i tropheusy do oddania

• Dziękuję 1
Opublikowano

Masz misz masz ;) roślinożerne z mięsożernymi tanganika z malawii. Wybierz jeden główny gatunek który musi zostać, wtedy coś się doradzi.

• Dziękuję 1
Opublikowano

tropheusy bardzo mi sie podobaja ale bede musiał sie ich pozbyć

--

napewno chciał bym zostawić pielegnice red point ,aulonocary calico ,jacobfreibergi i red red