Maciej Opublikowano 28 Stycznia 2013 #11 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Pisaliśmy o Saulosi Coral Pzdr.
kunta Opublikowano 29 Stycznia 2013 #12 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Temat przerabiałem już kilka razy i wielosamcowość nie zdaje egzaminu z dwoma samcami. Jeden albo co najmniej 3 ale wtedy muszą być podobnych rozmiarów i w odpowiednio dużym akwarium. W zestawie z 3 samcami Saulosi zawsze było tak że dwa były pięknie wybarwione, a jeden śledź (przy większej liczbie niż 3 wybarwionych zawsze było x-1) Przy dwóch samcach przeważnie jednego prędzej czy później wyłowisz...
wszmpl Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor #13 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Dobre z tym Sledziem... ok bedzie kolejna redukcja dzieki bardzo za pomoc w podjeciu decyzji
wszmpl Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor #14 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Z racji tego ze zle dobralem poczatkowa obsade pod wzgledem zywieniowym musze ja skorygowac i mam pytanie czy bedzie ok jesli zamiast : Cynotilapia Afra Deep Ndonga wpuszcze grupe 6 Pseudotropheus acei yellow tail ?? ewentualnie mozecie cos doradzic innego w ladnych kolorach ?? Pseudotropheus saulosi "Coral Red" 1+4 Pseudotropheus polit "Lion's cove" 1+3 Cynotilapia Afra Deep Ndonga 1+3
Post_Mortem Opublikowano 30 Stycznia 2013 #15 Opublikowano 30 Stycznia 2013 czy bedzie ok jesli zamiast : Cynotilapia Afra Deep Ndonga wpuszcze grupe 6 Pseudotropheus acei ?? P. acei będą za duże do takiego akwarium jak Twoje (dorastają do dość sporych rozmiarów, a poza tym to ryba stadna, przebywająca w większych grupach w toni wodnej).
Rekomendowane odpowiedzi