Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czyli z tego wynika ze u mnie tez 4 by sie zmiescil:)

Mysle ze 18 ryb malej mbuny (na 1 powinno przypadac około 20l wody) w 300l idealnie wychodzi 15szt ale bez przesady 2 -3 ryby duzej róznicy w tym litrazu nie zrobi ,wiec ( 4 haremy X 1+3/4) = 16/20 , jest to male kontrolowane przerybienie z odpowiednio wydajną filtracja.

Dodatkowe plusy: rozladowanie agresji na wieksza liczbe osobnikow,wieksza widocznosc ryb i różnogatunkowość.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Dodatkowe plusy: rozladowanie agresji na wieksza liczbe osobnikow,wieksza widocznosc ryb i różnogatunkowość.

Elozox- Nic dodać nic ująć. :)

Opublikowano
Mysle ze 18 ryb malej mbuny (na 1 powinno przypadac około 20l wody) w 300l idealnie wychodzi 15szt ale bez przesady 2 -3 ryby duzej róznicy w tym litrazu nie zrobi ,wiec ( 4 haremy X 1+3/4) = 16/20 , jest to male kontrolowane przerybienie z odpowiednio wydajną filtracja.

Tylko drobny problem, kolega nie posada akwa 300l a nawet obsady z której dało by się ew pogodzić i upchać te 4 gatunki.

Opublikowano
Tylko drobny problem, kolega nie posada akwa 300l a nawet obsady z której dało by się ew pogodzić i upchać te 4 gatunki.

ale on cytowal mojego posta a ja mam 300l i o to chodzilo ze u mnie w baniaku 4 gatunek

dac

Opublikowano
ale on cytowal mojego posta a ja mam 300l i o to chodzilo ze u mnie w baniaku 4 gatunek

dac

Ale wątek nie dotyczy twojego akwa ;) jak już OT to ty masz dwa nieterytorialne gatunki i ew. po zredukowaniu yello, samotnicza opcja maingono 1+1 by się zmieściła - tylko po co :)

Opublikowano
Mysle ze 18 ryb malej mbuny (na 1 powinno przypadac około 20l wody) w 300l idealnie wychodzi 15szt

Źle liczysz...odlicz podłoże, kamienie, woda do wzmocnień...zostaje ok.220l. więc ok.14 ryb będzie odpowiednią ilością.

• Dziękuję 1