dzidek1985 Opublikowano 25 Stycznia 2013 #1 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Mam dwa pytania: 1. Czy samiczka cynotilapia afra coube może mieć atrapy jajowe? 2. Czy samiczka pseudotropheus elongatus chewere moze mieć atrapy jajowe? Dodam że pyśki są młode mają około 3-4cm Jeżeli mogą mieć atrapy to ile maksymalnie kropek? (Czy ma to jakieś znaczenie) Wysłane z mojego Galaxy S III, za pomocą Tapatalk'a
eljot Opublikowano 25 Stycznia 2013 #2 Opublikowano 25 Stycznia 2013 2. Czy samiczka pseudotropheus elongatus chewere moze mieć atrapy jajowe? Może oto dowód http://www.klub-malawi.pl/index.php/galeria/?g2_itemId=152283
dzidek1985 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor #3 Opublikowano 25 Stycznia 2013 No to fajnie. A co do afry ms ktoś samice z atrapami? Dodam tylko że obydwa gatunki to pokolenie f1 Wysłane z mojego Galaxy S III, za pomocą Tapatalk'a
Post_Mortem Opublikowano 25 Stycznia 2013 #4 Opublikowano 25 Stycznia 2013 No to fajnie. A co do afry ms ktoś samice z atrapami? Dodam tylko że obydwa gatunki to pokolenie f1 Z tego co pamiętam wydaje mi się, że jedna z moich samiczek afry ma delikatnie zarysowaną atrapę. Niemniej jednak gdy jutro się załączy oświetlenie w moim akwarium to się przyglądnę dokładnie moim samiczkom i dam Ci znać ;-) Chyba, że masz ochotę zaglądnąć i im się poprzyglądać to zapraszam w weekend. Masz blisko :-)
flaczak Opublikowano 25 Stycznia 2013 #5 Opublikowano 25 Stycznia 2013 U mnie wszystkie samice cobwe miały przynajmniej 1 atrapę.
dzidek1985 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor #6 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Dzięki Post_Mortem za zaproszenie, na pewno skorzystam tylko nie w ten weekend bo już mam plany wyjazdowe:) No to fajnie z tymi atrapami, bo np. moje afry wszystkie mają co najmniej po jednej kropce. Wysłane z mojego Galaxy S III, za pomocą Tapatalk'a
Post_Mortem Opublikowano 27 Stycznia 2013 #7 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Mam dobre wieści :-) Przyglądnąłem się dokładnie swoim samiczkom afry cobue i każda z nich ma po dwie atrapy. U mnie wszystkie samice cobwe miały przynajmniej 1 atrapę. Z tego co pamiętam to u Ciebie pływały lumbira, a nie cobue :???:
Rekomendowane odpowiedzi