Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja dałem z 6mm. Ale decyzja oczywiście należy do Ciebie. Co do wymiarów. Tak jak mówiłem zmierz zewnętrzne wymiary od szerokości odejmij dla świetego spokoju 0,5cm a z wysokosci centymetr. Powinno byc ok. W razie czego podlożysz od dna kawałek wężyka od napowietrzania choć nie powinno byc to konieczne bo woda dociśnie tło. Ja od swoich wymiarów odjąłem po 4mm i było ok.

Pod wzmocnienia wciskałem na siłę to fakt, ale wiele jej nie użyłem.

Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Sry firefighter to ja nie skumałem że chodzi Ci prawdopodobnie o boczne tło. Zobaczyłem baniak bez tylnego tła i wydawało mi się że negujesz moją wypowiedź, tzn. nie udało Ci się wcisnąć tła. Z tego co pamiętam to tych bocznych wcześniej nie było. Sprostuj proszę jeśli się mylę. Ps. Boki wyszły super. Nie myślałeś o pcv na tylnej szybie? Ja dzięki twojej fotce poważnie rozważam boczne tło :-)

Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Teraz dobrze mówisz. Tył był wcześniej oraz w projekcie przymierzałem ale ostatecznie jest dwustronne (bez tła). Boki za to są z pcv wewnątrz spasowane co do mm i jest super matowo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie. Spienione PCV da się rolować? Wcisnę do środka akwarium z dwoma poprzecznymi wzmocnieniami?

Poda ktoś link gdzie Wy to kupujecie?:)

Opublikowano
Spienione PCV da się rolować? Wcisnę do środka akwarium z dwoma poprzecznymi wzmocnieniami?
Rolować w dosłownym tego słowa znaczeniu się nie da - chyba że bardzo długi arkusz ;)- ale jest na tyle plastyczne że powinieneś sobie poradzić. Ja w akwa o długości 150cm z jednym wzmocnieniem nie miałem problemu.
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Do tego PCV przykleja przessawki.?

A i czy da rade to zamontować przy zalanym zbiorniku i czy przyklejacie bo gdzieś ktoś o jakimś kleju pisał...