Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kupiłem stąd:http://allegro.pl/pcv-pcw-spienione-szare-5-0-mm-kazdy-wymiar-i2937836913.html z przeznaczeniem na boki do wewnątrz, docięte na wymiar taki jak chciałem, jutro (19.01.2013) będę montował nowe akwarium z tym.

Montaż na wcisk pod wzmocnienia, dopasowane do środka, dodatkowo kilka sporych kamieni będzie się o to opierać więc nie planuję klejenia.

Opublikowano
Ja kupiłem stąd:http://allegro.pl/pcv-pcw-spienione-szare-5-0-mm-kazdy-wymiar-i2937836913.html z przeznaczeniem na boki do wewnątrz, docięte na wymiar taki jak chciałem, jutro (19.01.2013) będę montował nowe akwarium z tym.

Montaż na wcisk pod wzmocnienia, dopasowane do środka, dodatkowo kilka sporych kamieni będzie się o to opierać więc nie planuję klejenia.

I jak się sprawdziło ? Czy spienione PCV jest na tyle elastyczne, że można je wcisnąć ? A czy ewentualnie samemu przyciąć gdy coś nie pasuje ? Bo nigdy tego nie miałam w rękach. Długo czekałeś na przesyłkę ? Jeśli zamówię 120x50 to takie przysyłają czy w kawałkach ?

Opublikowano

Moni89 nie zamawiaj 120x50 tylko weź metrówke i zmierz baniak od wewnątrz, wysokość od dna do wzmocnień, odejmij po 2mm z każdej strony z tych wymiarów i zamów. Będzie idealnie pasowało do twojego baniaka. 120x50 to wymiary zewnętrzne baniaka a Ty powinnaś wcisnąć je do środka - efekt o niebo lepszy niż na zewnątrz. Też mam baniak tych wymiarów i wiem co mówię. Pcv do środka to jedyne słuszne rozwiązanie. Powodzenia.

Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Spierniczoną miarkę miałes :)

U mnie weszło idealnie. Baniak zalewałem tydzień temu.

Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2