Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie ,,do,, tylko ,,na,, ... ;)

dobrze wyczaiłem że będzie kłopot...

--

zdrowy ale się poświęciłeś...Nie mów że mechanika wyciągałeś i strzeliłeś fotkę do tego posta... :P

Opublikowano

No i proszę jak ładnie wytłumaczone. Bardzo dziękuję :D

Dobra, tylko teraz jak to ukryć, żeby tej nieestetycznej gąbki nie było widać, a spełniało to swoja rolę ? Mogę to za kamień schować ?

Opublikowano

IMO możesz zasłonić kamieniem, ale tak, aby gąbka nie była zabudowana w koło kamieniami. Woda musi swobodnie krążyć w zbiorniku. Weź największy głaz i postaw go przy bocznej szybie aby zakamuflować filtr :)

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie - pewno macie już dość :)

Czy ten cyrkulator mam zamontować po tej stronie akwarium, co będzie wlot czy wylot z filtra zewnętrznego?

Opublikowano
Czyli mam tą gąbkę tak owinąć na zewnątrz tego koszyczka ? Bo ja myślałam, że ją trzeba wcisnąć do środka tego koszyczka :confused:

Ciekaw jestem ile byś tej gąbki zmieściła do tego koszyczka ;-)

Dobrze, że Koledzy wytłumaczyli bo gdybyś podjęła taką próbę to gwarantuję, że zniechęciłabyś się na wieki do akwarystyki ;-)

nie ,,do,, tylko ,,na,, ... ;)

podpiąć DO koszyczka, a nałożyć NA koszyczek toż to przecież to samo ;-) Ale dzięki za uściślenie bo dzięki Wam Koleżanka nie zdemolowała filtra :-)

Opublikowano
po przeciwległej stronie wylotu zewnętrznego (tak aby możliwie woda krążyła np. jak wskazówki zegara...zrozumiała? ;)

Zrozumiała :) Czyli po tej stronie, co wlot zewnętrznego filtra :)

A gdybym się zdecydowała na gąbkę to czy taka http://allegro.pl/wklad-gabka-filtr-20x10x10-cm-ppi-10-otwor-25-mm-i2923525721.html będzie dobra ? Dam radę założyć ją NA koszyczek ? :)