Jump to content

Akwarium 120x70x50

Fallout

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie.

W poniedziałek jadę oglądać taki tank jak w tytule 120x70x50 sprzedawca podaje 350 l z obliczeń wychodzi 390 , może się mylę .

Ale co najważniejsze to zestaw :

1. Bio

http://www.allpondsolutions.co.uk/aquarium-1/aquarium-filters/external-filters/aquarium-external-filter-2000-l-h-9w-uv.html

2.mech

Aquael cyrkulator 2000l/h

Obsada

2+7 PSEUDOTROPHEUS SAULOSI F1

1+4 PSEUDOTROPHEUS ELONGATUS MPANGA

Lub

1+4 pseudotropheus elongatus neon spot

Podłoże piasek lub koralowy piasek 1-2mm

Wszelkie opinie bardzo pomocne ,wręcz poczebne .

Tomasz

Witam wszystkich serdecznie.

W poniedziałek jadę oglądać taki tank jak w tytule 120x70x50 sprzedawca podaje 350 l z obliczeń wychodzi 390 , może się mylę .

A mi wychodzi jeszcze inaczej, tj. 420 litrów ;-)

Niemniej jednak o wiele fajniejszy zbiornik, aniżeli ten o którym pisałeś w innym wątku (z tego co pamiętam to wówczas myślałeś o akwarium 200 lub 266 litrowym). Rozumiem, że 70 cm to szerokość akwarium. Jeśli tak to bardzo fajna powierzchnia dna Ci wyjdzie. Nie chcę Ci mieszać w obsadzie, ale czy nie myślałeś w tej sytuacji o jednogatunkowej obsadzie P. demasoni w swoim zbiorniku, właśnie ze względu na powierzchnię dna ?

Niemniej jednak w mojej ocenie zaproponowana przez Ciebie obsada jest poprawna (zarówno w pierwszym, jak i w drugim wariancie), ale może warto byłoby spróbować trzysamcowo z P. saulosi ?. Sprzęt również właściwie dopasowany do takiego zbiornika i takiej ilości ryb.

Witam no troszkę nie tak długość wysokość szerokość 120 70 50

Zgadza się 200 oraz 266 poszły za nim zdążyłem je pooglądać , może i lepiej bo taka sama cena :)

Dziękuje za odpowiedź na obsadę przyjdzie czas.:) to wtedy podejmę z znacznym gronem decyzje .