Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja mialem aquaela a mala czarna. Mialem poniewaz zolw mi kabek przegryzl. a tak to sie sprawdzala. zolwiowi potem kupilem jeszcze raz ta sama.

Opublikowano

Aquael ComfortZone 200W miałem u siebie i nie polecam, ogólnie w porządku była ale wkurzało mnie to że kiedy się załączała to z pod takiej plastikowej kopułki, nasadki u dołu świszczały bąbelki jak w garnku z gotującą wodą, wcześniej z tetrą nie miałem problemu

Opublikowano
Aquael ComfortZone 200W miałem u siebie i nie polecam, ogólnie w porządku była ale wkurzało mnie to że kiedy się załączała to z pod takiej plastikowej kopułki, nasadki u dołu świszczały bąbelki jak w garnku z gotującą wodą, wcześniej z tetrą nie miałem problemu

Ja u siebie w kotniku mam grzałkę Aqauel ComfortZone 50W i działa bez zarzutu i nie zauważyłem, żeby z pod tego czarnego kapturka coś się wydostawało ;-) Prawda jest taka, że egzemplarz egzemplarzowi nierówny i albo trafi się na sprzęt działający bez zarzutu, albo na egzemplarz tej samej marki, który nie będzie spełniał naszych oczekiwań. Kolega Damian92 już dokonał wyboru - trzeba mieć nadzieję, że będzie zadowolony z zakupu :-)

Opublikowano

Jak ja zamieszkiwałem w bloku to też tego rodzaju urządzenia nie gościły w moim akwarium. Teraz gdy w okresie zimowym temperatura otoczenia oscyluje w granicach 19 - 19,5 stopnia Celsjusza takie urządzenia stają się koniecznością ;-)

Opublikowano

Wystarczy, że ma w mieszkaniu około 23 - 24 stopni i przykryty zbiornik. Taka temperatura utrzyma się w zbiorniku. Do tego praca mechanika dostarczy odrobinę ciepła i oświetlenie i masz te 28 stopni

Opublikowano

kolego devil102 tak jest ciepło w mieszkaniu i grzałka zbędna jest w akwa ale wyłączona:-)), dokładnie kolego waszek18, mechanik chodzi tak jak i biolog na okrągło.