kolypaw Opublikowano 2 Stycznia 2013 #1 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Cześć wszystkim:) zaczynam przygodę z Malawi od 200 l, część sprzętu już kupiłem reszta dojdzie niedługo:) Swoją przygodę chcę rozpocząć od obsady pseudotropheus saulosi 1+4 Iodotropheus sprengerae 1+4 cynotilapia afra red top likoma 1+4 Mam nadzieje ze dobry pomysł(podpatrzony:P) no ale zanim zarybię trzeba wszystko trzeba przygotować. Gdy zaleje akwarium i przebadam mam nadzieję, że ktoś mi pomoże:) Dzięki z góry i pozdrawiam
Damian87 Opublikowano 3 Stycznia 2013 #2 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Witamy na forum nie jestem jakims specjalista w sprawach obsady ale wydaje mi sie ze 3 gatunki to juz za duzo na to akwarium
stan Opublikowano 3 Stycznia 2013 #3 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Kolypaw ja tak mam i powiem Ci że nie jest to dobre zarybienie i docelowo (około miesiąca) rdzawe robią wylotkę z akwarium i zostanie maksymalnie saulosi 1+5 afra 1+5 ! W 200l jest za mało miejsca dla trzech samców. Jak na razie nie mam jakiś straszliwych konfliktów w akwarium , ale jakby nie patrzy trzy gatunki w 200l nie jest dobrym pomysłem i basta !
kolypaw Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor #4 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Dzieki za info jako, że nie mam doświadczenia będę musiał się posłuchać
nabe Opublikowano 3 Stycznia 2013 #5 Opublikowano 3 Stycznia 2013 3 samce jednogatunkowo dałyby jeszcze radę...
kolypaw Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor #6 Opublikowano 3 Stycznia 2013 zależy mi na pseudotropheus saulosi, a co jeszce byś mi doradzili w takim razie??
Rekomendowane odpowiedzi