aarset Opublikowano 4 Stycznia 2013 #11 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Jakie masz twardości wody z kranu?
balcerz Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor #12 Opublikowano 4 Stycznia 2013 6,8 pH tak pokazuje test Dla zwykłych ryb które mam spoko ale dla pysków niestety...
Post_Mortem Opublikowano 4 Stycznia 2013 #13 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Koledze akurat chodziło o twardość: ogólną (gh) i węglanową (kh), a nie pH wody. Ta druga twardość jest o tyle istotna bo jej wartość będzie miała wpływ na to, czy łatwo będziesz mógł wpływać na podniesienie pH w swoim akwarium.
aarset Opublikowano 4 Stycznia 2013 #14 Opublikowano 4 Stycznia 2013 6,8 pH tak pokazuje test Dla zwykłych ryb które mam spoko ale dla pysków niestety... Pytalem o twardości, głównie kH (twardość węglanowa), ponieważ ma to związek z pH. Odczyn wody faktycznie niski.
balcerz Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor #15 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Ups...nie zjarzyłem sorki.To tak GH 4,KH 3
aarset Opublikowano 4 Stycznia 2013 #16 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Ups...nie zjarzyłem sorki.To tak GH 4,KH 3No to woda faktycznie nie dla pyszczaków. Będziesz musiał stosować NaHCO3 (soda) i sole podnoszące zasadowość i twardości. Polecam Seachem Cichlid Lake Salt i Preis Mineral-salz. 1
Rekomendowane odpowiedzi