Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich :-)

Chcialem sie na poczatku przywitac, trafilem juz tutaj kilkakrotnie jako gosc, wiec w koncu postanowilem sie zarejestrowac :P Mam baniak 180l Juwel Rio (100x50x40)z pyszczakami… co do obsady to moze na chwile obecna przemilcze bo napewno bede musial poruszyc to w osobnym temacie – oczywiscie liczac na wasza pomoc. W akwa znajduja sie glownie kamienie oraz jeden korzen – zreszta podkleje post zdjeciem.

Filtr – Eheim 2217

Grzalki – dwie Sera 200w

Lampy- standardowe T8

To chyba tyle jak na poczatek,

Pozdrawiam

Radek

img00421x.jpg

• 5 months later...
Posted

Witam ponownie :-)

Postanowiłem odgrzebać mój stary temacik, ponieważ zaszły pewne zmiany :-)

A więc tak:

Baniaczek 450l (Juwel Rio 400)

Dwa filtry w baniaku:

Eheim 2217 oraz wewnetrzny filter standardowy co byl w baniaku.

Mieszkając w Irlandii bez dwoch grzałek sie nie obędzie - obie 250W

Tutaj fotka baniaka na dzień dzisiejszy:

20130610.jpg

Obsada w tej chwili to:

Aulonocara Red Rubin samiec + 5 Samic

10 maluchow Aulonek

Ps. Saulosi - napewno 3 samce + 8 na ktore czekam ,az sie wybarwia

Ps. Acei 8 rybek również czekam ,aż troszkę dorosną by móc zidentyfikować płeć

Obsada docelowa to:

Ps. Saulosi 3+7

Ps. Acei 2+5

Aulonki 3+5 lecz zastanawiam sie głęboko jak to ugryźć z faktu tego,że mam wymieszane samice a do tego jedną bankowo hybryde

Rynek Irlandzki nie należy do najlepszych jeżeli chodzi o jakość Aulonek więc myślę,że czas wszystko zweryfikuję.

Plany

Zrobienie tła wewnętrznego oraz zmiania kamieni, ale wiadomo, że to są plany.

Wszelkie porady, sugestie jak zawsze są mile widziane.

Pozdrawiam

Posted

Witam

Bardzo ładny baniaczek, tylko ten garażyk po lewej stronie troszkę nie pasuje i gdybyś jakimś większym kamieniem zastawił mu wjazd to spoko. Ale to moja opinia i Ty oraz inni mogą mieć inną. Poza tym, co za skały masz w akwa chodzi mi o te po prawej bardzo fajnie i naturalnie wyglądają. Czy to wapień filipiński taki dziurawy jest??

Pozdrawiam

Łukasz

Posted

Z tym garażykiem pomyśle czy raczej pokombinuję ;-) Aparaty mnie nie lubią :D dlatego też taka fotka machnięta z góry telefonem. Postaram się nakręcić jakiś filmik to będzie można lepiej się przyjrzeć.

Co do kamieni w baniaku hmm troszkę mi głupio, że nie znam jednoznacznej odpowiedzi... w sklepie te akurat kamyki były opisane jako kamienie oceanu (ocean rock).Te duże płaskie kamienie również były sprzedane pod tą samą nazwą. Mogę dodać,że te po prawej są stosunkowo bardzo lekkie i w miarę kruche. Niestety tutaj gdzie mieszkam otrzymanie prawidłowej odpowiedzi nawet w sklepie graniczy czasem z cudem :-) Mam część wapni filipińskich wymieszanych własnie z ...hmm... poszperam jutro w google i dam znać :-)

Posted

Zapomniałem dodać w temacie, że wraz z nowym baniakiem odziedziczyłem lampy diodowe nocne - Blue Moon Light firmy Haqos

20107200504044389.jpg

Taki daje efekt u mnie w akwarium :

210.jpg

P.S. Jedna dioda się już przepaliła :(

Pozdrawiam