Sir_Yaro Opublikowano 25 Grudnia 2012 #1 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Krótki pokaz tego co robie. Po pomiarach zrywam listwy boczne. Mierzę miejsce pod "szafkę" i wycinam panele flexą. Pozycjonowanie i przycinanie bloczków o długosci 60 do długosci 50cm. Pierwsze bloczki ida na zaprawę murarską. Myślałem ze to bardzo proste ale okazuje się, że trzeba sporo wprawy aby porządnie je na tej krawędzi postawic. Moje nie sa porządnie postawione. Różnice w wysokości poszczególnych postumentów zniwelowałem zaprawę oraz jakąś magiczną pianką na bazie żywicy. Po kilku godzinach stwardniała tak, że młotkiem sie jej nie dało ruszyć. Pare dni później pojawił sie dlat który został przykrecony srubami do bloczków, a sruby pokryte i zalepione silikonem. Wyszła idealnie gładka powierznia. Paluch wyczuwa tylk ozmiane faktury materiału W każdej z 3 sekcji doszedł dodatkowo mocny kątownik - na wszelki wypadek i aby usztywnić konstrukcję. Otwory na wlot i wylot wody. stawiam baniaki: po zalaniu 60l wody ze starego akwarium + 60 świeżej. cdn. 1
darkus Opublikowano 1 Stycznia 2013 #2 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Piękne zdjęcia i ciekawy projekt..obserwuję i kibicuję :-)
tomek-o26 Opublikowano 2 Stycznia 2013 #3 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Ciekawy pomysł, świetna relacja, czekam na dalszy ciąg.
przemek wieczorek Opublikowano 14 Stycznia 2013 #4 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Czekam na ciąg dalszy
Sir_Yaro Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor #5 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Pod zasilanie pralki jest podpiety trójnik z zaworkiem od filtra RO (1/2x1/2x)1/8" a do niego biały wężyk PE. Kawałek dalej zaworek przeciwzwrotny dla bezpieczeństwa i stłumienia przepływu. Głębiej na zdjęciu widać jak wężyk wchodzi w ścianę. ...i wychodzi z drugiej strony w salonie. stamtąd idzie bezpośrednio w góre do zaworka precyzyjnego, nastepnie do trójnika. Kazde ramię za kolankiem ma swój zaworek aby łatwo regulować w którą stronę leci wiecej wody. na wlew nie mam jeszcze jakiegos pomysłu ale nie bedzie to nic wielkiego. Moze nawet zostawie to: W tej chwili całość wyglada odrobinę lepiej. Choc wciąż wizualnie jest mega słabizna
nabe Opublikowano 15 Stycznia 2013 #6 Opublikowano 15 Stycznia 2013 A ta matrioszka w lewym akwarium?
marek_z_81 Opublikowano 16 Stycznia 2013 #8 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Że akwarium w akwarium jak domniemam:)
Sir_Yaro Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor #9 Opublikowano 16 Stycznia 2013 W prawym małym pływał narybek. Żeby nie podgrzewac 2 akwarium wstawiłem jedno do drugiego - woda z duzego ogrzewała małe. W lewym chciałem aby rosliny sie ukorzeniły i piasek zaczął dojrzewać ale nie chciałem jeszcze do duzego akwa sypać piasku. W obecnej chwili po prostu nie che misie ich wyjąć Z reszta nie mam ich gdzie postawić bo jeden pokój wciąż jest składem budowlanym
Sir_Yaro Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor #10 Opublikowano 6 Lutego 2013 Gotowe 2 pudełka przelewowe do odprowadzania wody wprost do ścieków. Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi