Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a mi sie nasuwa pytanie czy maingano nie zdominuje afry?samiec bedzie wtedy szaro bury
Z moich obserwacji wynika iż, u "naszych" ryb znacznie większa jest agresja wewnątrz gatunkowa niż w stosunku do innych ryb, gdzie ogranicza się zazwyczaj do pokazania kto ważniejszy bez nękania i chęci unicestwienia konkurenta (wyjątek ryby podobne pod względem ubarwienia i kształtu). Zazwyczaj po ustaleniu hierarchii każdy zajmuje swoje miejsce (oczywiście akwa musi mieć odpowiednią wielkość). W tym układzie jest mało prawdopodobne że ryby się nie dogadają (chyba że zafundujesz im jeden kamień o który będą nieustannie walczyć ;))
Opublikowano
. W tym układzie jest mało prawdopodobne że ryby się nie dogadają (chyba że zafundujesz im jeden kamień o który będą nieustannie walczyć ;))

Nie. Nie będzie tak źle. Kamyków kilka będzie ;)

Cały czas jeszcze nad tym zestawieniem myślę. W ostateczności dam 3 gatunki

Opublikowano

Ja teraz troche zaluje ze kupilem rdzawe,moglem kupic maingano:(

Samice afry no niestety do modelek nie naleza i brakuje mi niebieskiego,kusi mnie 1/3 czegos niebieskiego ale boje sie ze sie zle to skonczy

Opublikowano

A tam gadanie. Rdzawe fajne są tylko dorosnąć muszą.

Ja też jeszcze nie wiem co będzie ostatecznie.

Jak na razie kompletuję filtrację. Będą 2 kubełki szeregowo (jeden zasilany). Zobaczymy jak to wyjdzie.

Damian87 napisz jak sprawuje się Twoja obsada. Może być priv.

Opublikowano

Jakis wiekszych problemow nie mam,jedynie co moge powiedziec ze afra jak zaczyna tarlo to reszta siedzi w kacie,to trwa zazwyczaj kilka godzin i wraca do normy.

No i dwa samce yellow czasem sie pogonia ale nie jest zle.

Co do rdzawego samiec ma okolo 7/8cm ten jego niebieski jakos do mnie nie przemawia,moze potrzebuje troche czasu.

4 samice inkubuja jest dobrze ale tak jak napisalen brakuje mi niebieskiego.

Opublikowano

Bo ten niebieski u rdzawego z biegiem czasu rdzewieje ;)

Chyba, że masz ryby z gorszego źródła wtedy są takie blado niebieskie