Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cholibka, drogo to wychodzi. Jeden zestaw kosztuje 90 złociszy a ja potrzebuje takie trzy. Jednak trochę manualnie będzie trzeba popracować :D.

Opublikowano

Dzięki za pomoc z tymi końcówkami. Już wiem czego szukać. U mnie będzie większa średnica linek ponieważ przewiduję wagę całości około 80kg także każda linka musi tyle wytrzymać. także w końcu trzeba się udać do obi i popatrzeć co oni tam mają.

Opublikowano

W budowlanych kupowałem linki i chaki, są z różnymi średnicami, stalowa nawet najcieńsza ma jebitną wytrzymałość, kwestia dobrego mocowania w suficie, można nawet pod lekkim skosem wwiercić żeby inaczej pracowały siły zrywające

Opublikowano

Nie ma co przesadzać! U mnie kilku kg lampa wisiała na 2 haczykach pod kołki 8x60, strop z wielkiej płyty, linka 2-3mm. Na czymś takim można się samemu powiesić.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Byłem w kilku budowlanych i na razie dupa. Patrzą na mnie jak na idiotę. Żadnych też ciekawych sposobów zakończenia linek. Jutro zostaje obi

Opublikowano
Pokazałeś wcześniej overflowa. Jest to kierunek alternatywny dla pomysłu z hydroponiką?

Myślę o stałej dolewce i to przez niego miałaby woda uciekać z akwa. Hydro podłącze pod układ narurowca. Specjalnie zostawiłem kranik na to.

Opublikowano
Myślę o stałej dolewce i to przez niego miałaby woda uciekać z akwa. Hydro podłącze pod układ narurowca. Specjalnie zostawiłem kranik na to.

Planujesz dolewać przez ileś_tam_czasu wodę, a nadmiar spływał by tym overflowem? Czy się sprawdza - ja Ci nie odp, ale czytam że ludzie z powodzeniem tego używają.

U siebie mam zrobione tak:

Jednym programatorem czasowym otwieram elektrozawór i wypompowuje wodę do ścieków. Poziom się obniża a czujnik poziomu cieczy załącza kolejny elektozawór, który wodę dolewa. Zrobione na PP+elektrozawory 3/4 i wąż 10 lub 12...nie pamiętam jaki.

Gdzieś przy pompie może pokusisz się o PP z GW 3/4 i elektrozawór, a w akwarium tylko czujnik poziomu cieczy i rureczka z dolewką wody. Choć świeżą wodę możesz gdzieś wcisnąć w PP.

Z czujnikami poziomu trzeba być czujnym. Ważne jest, by tafla wody była spokojna, inaczej załączanie elektrozaworu może się rozszaleć; a dodatkowo gdy wąż z wodą jest elastyczny i umiejscowiony w prowizoryczny sposób może być nieciekawie...