Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, chciałbym pokazać mój nowy zbiornik. Ryby pływają w nim od 3 dni wszystkie są kupione bezpośrednio od hodowcy nie jest to jeszcze docelowa obsada.Ryb jest 40 sztuk po redukcji planuje zostawić ok 18-20.

Opublikowano

to wapień filipiński, mam takie tyle że już glonem zarośnięte, ja osobiście inaczej bym to ułożył, ale jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje:-))) ładne ryby.

Opublikowano

te kamloty dla malych ryb spoko pozniej juz przestaja byc funkcjonalne.

Mialem na piczatku przygody z malawi ale stwierdzilem ze mi sie nie podobaja

Opublikowano

Dla małych ryb bardzo fajne bo mają się gdzie chować w tych otworach. Wydaje mi się że dla dużych też zdadzą egzamin bo tak je łożyłem że powstało między nimi dość dużo sporych korytarzy w końcu to 80 kg skały.Jednym mogą się podobać innym nie, mi się podobają można w nich również zaobserwować nawet naturalne odciski muszli:)

Opublikowano

Akwarium wygląda nieźle:) tylko jeśli jest taka obsada jak pisze na końcu,to nie pogodzisz diety caeruleus z dietą demasoni,w każdym bądź razie absolutnie nie dawaj żadnych mrożonek i pokarmów suchych mięsnych,bo zabijesz demasoni.

Opublikowano

Jezeli Tobie sie podoba to spoko.

Mi osobiscie wapien filipinski w Malawi nie podoba sie nic, a nic szczegolnie jak pokryje sie okrzemkami i glonami.

Mialem przez jakis czas w kotniku zeby mlode mialy gdzie sie chowac ale ogolnie byla porazka.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam wszystkich po siedmiu miesiącach. Tak wygląda teraz moje akwarium wapień filipiński z czasem zupełnie zmienił kolor i trochę inaczej ustawiłem skały po odłowieniu nadmiaru ryb. Pysie pozostawiłem w haremach 4+1. Rybki ładnie urosły w porównaniu do ostatniego filmiku. Co o nim sądzicie?