Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystko fajnie tyle ze to nie jest odpowiednie miejsce do wrzucania zdjec twojego spienionego pcv jak rowniez rozmowy o nim.

Tu jest miejsce na komentarze ewentualnie pytania zwiazane z baniakiem kolegi ktory zalozyl ten watek.

Opublikowano

Esku, ładne akwa ale trzeba odczekać aż piasek osiądzie.

Metriaclima Callainos - czy to samczyk?

Xjn8c.jpg

Pseudotropheus Saulosi Coral

EIcFR.jpg

Labidochromis Careuleus s. LionsCove

feIHE.jpg

Opublikowano
Metriaclima Callainos - czy to samczyk?

Przy takiej wielkości to tylko lupa i patrzeć pod płetwę odbytową ;)

Samca rozróżnisz na 100% jak będzie miał wyraźnie zaostrzoną płetwę grzbietową i znacznie dłuższe płetwy brzuszne i odbytową, czyli jeszcze poczekasz.

Opublikowano
Podoba mi sie te podloze,chyba po nowym roku tez sie skusze na jakas przebudowe ;)

jaka cena tego piasku?

Mnie się "udało" kupić poniżej 3zł / kg. Cena z allegro. Sprawdzałem u producenta wychodzi taniej, ale nie chcieli bawić się w detal. Jeżeli na dno położyć spienione pcv to nie musisz kupić piasku dużo, bo pyszczak nawet jak się dokopie to nie będzie wystawał kontrastowy steropian a równie ciemne pcv. Tym sposobem została mi połowa zamówionego piasku, okazało się że więcej niepotrzebne. Jakie masz akwarium, może chcesz odkupić:)

Opublikowano

Akwarium mogę tylko pochwalić. Ta niebieska poświata bardzo wpada w oko i jeżeli nie jest wynikiem korekcji WB w aparacie, to tylko pozazdrościć. Dla fanów Obcego, super.

Podłoże też oryginalne.

Czy nie uważacie, że kubełek może być za mały?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki. Kubełek faktycznie może mały ale dobrze wyposażony, czas pokarze czy wystarczy, jeżeli nie to mam w zanadrzu kolejny - ale wolałbym tego uniknąć bo nie lubię widoku sprzętu w zbiorniku.

• 2 miesiące temu...